Найчастіше для реєстрації шлюбу за добу обирають Шевченківський гай

2818 0
За рік, відколи є можливість взяти шлюб за добу, у Львівській області одружилося 1200 пар. Із них розлучилося лише шість.
фото: prozak.info

фото: prozak.info

Як розповів сьогодні на прес-конференції начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, за шість місяців цього року укласти шлюб за 24 години у Львівській області вирішили 726 пар.

«У нас є три локації, де можна так одружитися. Це – в Шевченківському гаю, на «Арені-Львів» та в аеропорту. Найбільше охочих одружитися в Шевченківському гаю», – каже він.

За його словами, такий шлюб коштує 2,5 тисячі гривень. Половина коштів йде на рахунок організаторів, половина – юстиції.

Читайте також:Як у Шевченківському гаю львів’яни беруть «швидкий» шлюб. Фоторепортаж

Ярослав Жукровський, що й раніше пари одружувалися за добу. Проте за таку послугу платили нелегально до кишені різних працівникам. Тепер все відбувається офіційно та легально. Гроші, які отримує юстиція з цього проекту, йдуть на преміювання працівників та на ремонти РАЦСів.

Також за ці півроку понад три тисячі новонароджених діток отримали свідоцтва про народження ще в пологовому будинку. Також батьки скористалися можливістю там же, у пологовому, подати документи для реєстрації місця проживання дитини.

У Львівській області лібералізували можливість для молодих мам – подати документи на матеріальну допомогу із народженням дитини. Про цією можливістю скористалися тільки 50 мам у районних пологових будинках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!