Найчастіше львів'яни страхують автомобілі та життя, але застрахуватися від війни неможливо

3689 1
Львів’яни найчастіше страхують те, що вимагає закон, наприклад, автомобілі. Дедалі популярнішим у Львові стає медичне страхування. Водночас перед тим, як купувати страховий поліс, юристи радять серйозно підійти до вибору страхової компанії.
Фото: business-tv.com.ua

Фото: business-tv.com.ua

Львів’яни купують медичні поліси, коли їдуть за кордон. Це пов’язано з тим, що поки людина не пред’явить страховку їй не відкриють візу, повідомила «Пошті» заступник директора однієї з львівських страхових компаній.

За її словами, впродовж останніх двох років львів’яни почали частіше цікавитися добровільним медичним страхуванням. Такі запити до страхових компаній надходять кожного дня. Це пов’язано з тим, що компанії вимагають, аби її працівники були застраховані.

Окрім того, львів’яни, зазвичай, страхують тільки те, що вимагає закон.  

«Йдеться зокрема про «цивілку» – цивільно-правову відповідальність. Якщо людина має такий поліс і стала винуватцем у ДТП, то страхова компанія сплачує потерпілій стороні відшкодування. Але львів’яни купують таку страховку тільки тому, що це обов’язковий вид страхування, а ДАІ перевіряє її наявність», – розповідає експерт.

Житло страхують у тому випадку, якщо помешкання є у заставі банку і цього вимагає фінустанова.

«Інколи власники страхують готелі. Батьки страхують своїх дітей перед змаганнями від нещасних випадків – бо можуть не допустити до змагань. Буває, що господарі страхують своїх чотирилапих улюбленців, також страхують зброю», – повідомила заступник директора страхової компанії.

Серед незвичних страховок у Львові був випадок, коли застрахували станок для лазерної епіляції вартістю до трьохсот тисяч гривень. Страхуються львів’яни і від невиїзду за кордон. У випадках, коли за певних причин застрахованому не вдається виїхати за кордон, страхова компанія відшкодовує гроші, які людині знадобилися, аби оформити всі необхідні документи для виїзду. Тариф такої страховки залежить від часу, який планували провести за кордоном. 

«Єдине, від чого не можна застрахуватися, – це від війни. Часто звертаються військові, які їдуть в АТО, аби застрахувати своє життя, але воєнні дії, заворушення є винятками у договорі. Страхова компанія по страхових сумах не зможе відшкодувати смерть військового», - зазначає експерт.

Натомість  перед тим, як купувати страховий поліс, юристи радять серйозно підійти до вибору страхової компанії.

«Передусім варто звернути увагу, якими саме видами страхування займаються компанії: обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, добровільним страхуванням життя від нещасних випадків тощо. Негативна репутація страховика за одним видом страхування характеризує його як недобросовісного», – розповідає адвокат Олег Мицик. 

Він радить вводити назву страхової компанії у пошуковій системі. Зазвичай, на форумах можна знайти відгуки і поради у вирішенні спірних питань.

Можна також зайти на сайт Моторного страхового бюро для того, щоб ознайомитись із переліком його членів і тих страховиків, які позбавлені членства через скарги потерпілих або через несплату внесків. 

Адвокат зауважує, що деякі страхові компанії перебувають на стадії припинення діяльності або вже давно не здійснюють її. Для перевірки такої інформації потрібно зайти на сайт Державного підприємства “Інформаційно-ресурсний центр”, у якому за назвою страхової компанії можна знайти детальну інформацію про перебування її в процесі припинення. 

Один із найкращих способів перевірити  репутацію страхової компанії – перевірити Єдиний державний реєстр судових рішень з приводу наявності судових рішень за позовами про стягнення із страховика. Зрозуміло, що у випадку наявності значної кількості таких рішень, сумніви з приводу добросовісності страховика скоріш за все обґрунтовані, додає Олег Мицик.


Читайте також:
25 Березня, 2015 13:24
Віктор Страхування у СК БРОКБІЗНЕС - це надійний захист за європейськими стандартами! Компанія на ринку України з 1993 року і входить до найкращих компаній по усіх фінансових показниках.
НАШІ ПЕРЕВАГИ:
• понад 50 видів страхових послуг: автоцивілка, каско, страхування майна, квартири, відповідальність, медичні страхівки подорожуючих за кордон тощо
• гнучка система знижок та найвигідніші умови страхування Вашого авто по програмі КАСКО серед 10 найбільших страхових компаній України.
• кваліфіковані консультації від професіоналів
• ми українська страхова компанія - підтримуйте вітчизняне
Ми гарантуємо Вам оперативність та безпроблемність виплат, оскільки БРОКБІЗНЕС є однією із постійних лідерів на ринку по рівню виплат страхових відшкодувань!
Якщо Ви шукаєте свого надійного страховика на довгі роки звертайтеся до професіоналів.
Увага! Можливий виїзд до клієнта у зручний час та місці за попереднім замовленням полісу "автоцивілки" за моб. тел.: (097) 223-88-69 (Віктор). Працюємо без вихідних!
За детальною інформацією стосовно укладання договору, консультацій з будь-якого виду страхування звертайтесь в офіс у м. Львові за адресою:
вул. Шпитальна, 9, (2 поверх), за ТЦ «МАГНУС».
тел./факс: (032) 253-75-83 (з 9-00 до 18-00)
[***].insurance.[***]
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!