Найдовший міст у Західній Україні планують відкрити для проїзду навесні

1953 0
Попередній міст зруйнували повені у 2008 році.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Міст через річку Стрий у селі Крушельниця готовий на понад 70%. Його протяжність з підходами – 852 метри і він один з найдовших у Західній Україні.

Читайте також: «ВелоБескиди». Між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути

Після повені у 2008 році міст перебував в аварійному стані і створював загрозу життю людей. Будівництво моста розпочали торік.

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, роботи планували завершити до кінця грудня, але через певні технічні моменти, а саме тривале виготовлення балок, здати міст в експлуатацію планують у квітні-травні наступного року.

«Балки – досить складні конструкції. В Україні є два заводи, які цим займаються, тому довелось чекати на їх виготовлення тривалий час. На об’єкті цілодобово працює підрядник. Вже влаштували під’їзні шляхи до мостового переходу, змонтували верхні регелі несучих опор та 35 балок. Проводять в’язку арматури, це повністю ручна і складна робота. На наступний тиждень облаштують бетонне покриття. А весною укладатимуть асфальт», – зазначив Юрій Бучко. 

Міст забезпечить сполучення Східниці із трасою Київ-Чоп. Вартість капітального ремонту становить 65,5 млн гривень. Ремонтні роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл».

Читайте також: Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

Нагадаємо, цього року відремонтували дорогу Східниця – Верхнє Синьовидне на ділянці Східниця Урич. Автодорога є важливим інфраструктурним об’єктом, оскільки веде до низки туристичних локацій. Нею можна буде швидше доїхати зі Східниці на трасу Київ - Чоп і далі на Закарпаття через перевал у Нижніх Воротах.

Фото ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!