Найкращі друзі у горах. У мережу викладають фото, як собаки підкорюють вершини Карпат

2493 0
Собаки ніби мають свою мотивацію підніматися у гори, а на місці ночівлі стають охоронцями.
Фото: Mikhaylo Rakovtsi

Фото: Mikhaylo Rakovtsi

Українські туристи діляться фотографіями, на яких їх віддано супроводжуть собаки у Карпатах, навіть попри сильний вітер та мороз.

Володимир Цитрак опублікував фото, на якому собака супроводжує туристів при підйомі на Говерлу 9 січня цього року.

«Вже не вперше в походах Карпатами спостерігаю цікаві історії. Історії собак, які супроводжують туристів в подорожах горами. Як правило, десь на початку підйому до групи пристає весела собацюра, яка, при цьому, не випрошує явно якусь смачняшку в туристів. Біжить перед тобою, ніби показуючи дорогу, зупиняється, чекає, коли відстаєш. На місці ночівлі виконує функції охоронця, і звісно, не проти, коли її нагодують. Але, здається, мотивація цих собак не обмежується бажанням смачно поїсти. Враження, що в них переселилися душі колишніх туристів, що колись не нагулялися достатньо по горах», – поділився враженнями мандрівник.

Ще один користувач оприлюднив фото із гори Стій, найвищої вершини масиву Полонина Боржава Закарпатської області.

Також Леонід Мулик поділився світлиною, на якій він разом зі своїм супутником Марсом на горі Ґрофа – гірській вершині Карпат, у масиві Ґорґани, яка розташована у Рожнятівському районі Івано-Франківської області.

Не раз у гори відправлявся і Старий Джек.

«Старий Джек – так було написано на нашийнику разом з номером телефона господаря, він супроводжував нас у горах. Коли ми спустилися, він зліг і лизав хворі лапи. Це був не перший похід Джека у гори», – поділилася у мережі Наталія Татунова.

Фото: Володимир Цитрак, Леонід Мулик, Mikhaylo Rakovtsi, Наталія Татунова, Роман Михайлюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!