На правах реклами

Гітари для початківців. Як обрати бюджетний варіант

1305 0
Сучасні акустичні електро- та інші різновиди гітар, найрізноманітніша та найбагатша категорія на ринку музичних інструментів, в розмаїтті якої дуже легко загубитися.

Початківцям необхідні хороші гітари для вдалого навчання, адже від якості інструменту залежить формування доброго звуку, побудова коректної техніки гри на інструменті, також дуже велике значення має комфорт для музиканта.

Пропонуємо матеріал від експертів інтернет-магазину «Музлайн», у якому вони рекомендують, як прийняти найкраще рішення при виборі музичних інструментів. 

Які є бренди гітар

Кількість брендів, які займаються розробкою та виготовленням гітар, постійно зростає. Втім, є безумовні фаворити, які постачають для індустрії найкращі професійні та учнівські інструменти на будь-який смак та гаманець.

Лідери серед них:

  • американські компанії Fender та Gibson; 
  • японські фірми Ibanez та Yamaha; 
  • корейські виробник Cort та багато багато інших. 

Кожен із цих брендів має довгу історію становлення та список найкращих гітар, які з року в рік залишаються лідерами продажів по всьому світу. Так, для початківців кожна з компаній випускає окремі лінійки інструментів, які можна назвати, з одного боку, бюджетними, якщо опиратися на ціну, а з іншого – оптимальним варівнтом, якщо брати до уваги якість звуку, зручність та естетику.

Усі ці критерії однаково стосуються як електрогітар, так і акустичних моделей. Але слід зазначити, якщо йдеться про класичні інструменти з нейлоновими струнами, то найкращі гітари потрібно шукати у іспанських виробників. Однак часом це може бути значно дорожче, ніж альтернативи зі США та Китаю. 

Вартість гітар

 

Не дивлячись на те, що кожен гітарист-початківець потребує якісного інструменту, вкладати у нього дуже багато коштів – не дуже добра стратегія, тому пошук бюджетного рішення цілком природний. Водночас необхідно визначитися, що саме можна вважати бюджетним інструментом. 

Наприклад, на сучасному ринку можна успішно знайти гітару за кілька десятків доларів і це буде найдешевшим варіантом т з усіх. Але його якість може не вартувати навіть цих невеликих грошей. Для прийнятного для занять інструменту бюджетною вважається ціна від ста доларів і вище, а в діапазоні між сотнею та двома сотнями доларів можна знайти  непоганий інструмент напівпрофесійного рівня. Верхньої межі для вартості сучасних гітар не існує, тож експерти інтернет-магазину «Музлайн» радять уважно розраховувати свій бюджет та враховувати власні амбіції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!