На фестивалі Wiz-Art назвали найкращі короткометражки. Перелік

1817 0
Гран-прі фестивалю Wiz-Art, що тривав у Львові до 15-го жовтня, отримав фільм українського режисера.
фото: wiz-art.ua

фото: wiz-art.ua

У Львівському палаці мистецтв обрали найкращі короткометражні стрічки у рамках десятого Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

Гран-прі фестивалю отримав фільм українського режисера Юрія Катинського "Післясмак", а найкращим українським короткометражним фільмом стала стрічка Філіпа Сотниченка "Технічна перерва"

У складі журі працювали угорська режисерка та кінопродюсерка Терез Конц, українська режисерка Світлана Шимко та австрійський продюсер Крістіан Дор. 

Окрім гран-прі також було визначено переможців у номінаціях: "Найкраща операторська робота", "Найкраща режисерська робота" та "Найкращий сценарій". 

Переможці десятого львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art:

  • Гран-прі фестивалю та володар призу глядацьких симпатій в українській конкурсній програмі

"Післясмак" Юрій Катинський Україна 2017

Сюжет: Хлопець повертається у маленьке місто, де зустрічається зі старими друзями. Врешті вони потрапляють в машину до п’яного незнайомця і їдуть до нього на каву. Не факт, що їм сподобаються наміри чоловіка, але спробувати варто, оскільки випадає можливість познайомитися із тими, з ким уже знайомі, випадає можливість познайомитися із собою.

  • Найкращий український фільм

"Технічна перерва" Філіп Сотниченко Україна 2017

Сюжет: Іноді відбуваються дуже важливі події, які, на жаль, можуть залишитися непоміченими. Фільм є фіксацією подій, які відбуваються під час технічної перерви у супермаркеті. Касирка, що приховує свою вагітність, встигає здійснити чергову крадіжку в своєму ж супермаркеті, реалізувати вкрадене на ринку, втратити надію на материнство й знову сісти за своє робоче місце.

  • Найкращий сценарій

"Товсті хлопці" Сарайос Прапапан Таїланд 2016

Сюжет: За правління військової хунти двоє товстих школярів не хочуть служити у війську, коли їм виповниться 21 рік. Вони хочуть податися на курс захисту території, проте їм потрібно пройти фізичні випробування. Чи товсті хлопці зможуть пройти випробування?

  • Найкраща операторська робота

"Освітлення" Марціо Міранда Перез Бразилія 2016

Сюжет: Густаво – фотограф, що знімає тіла оголених чоловіків і публічному просторі Сан Паоло. Однієї ночі, юнак Педро слідує за ним, цікавий і непевний чи візьме участь в проекті. Місто буде свідком цієї подорожі.

  • Найкраща режисура

"Холодно і жарко" Марта Прус Польща 2016

Сюжет: Це історія зустрічі двох жінок, знята одним кадром. Протягом всього лиш кількох моментів життя двох жінок, які абсолютно незнайомі, зіштовхуються. Попри складні обставини, вони допомагають одна одній. 

  • #1 Спеціальна відзнака міжнародної конкурсної програми

"Полонез" Аґнєшка Елбановська Польща 2016

Сюжет: У невеликому центральнопольському місті Александров Куявський, директор місцевого культурного центру, оголошує конкурс. Тема – творча презентація особистого патріотизму. Одинадцятий день одинадцятого місяця настає … це День незалежності Польщі. І саме в цей день журі, що складається з директора, мера, священика і місцевої поетеси, вибере патріота номер один в регіоні.

  • #2 Спеціальна відзнака міжнародної конкурсної програми

"Блюз у середу" Софія Бош Німеччина 2016

Сюжет: Гордість, упередження та аква-аеробіка. Шість старших жіночок на своєму щотижневому занятті з водної гімнастики, а також тренер Енді, що є їхнім промінцем світла у домі для літніх людей. Цього разу випадок, що стається виводить всіх з рівноваги та гарантує стрес.

  • #3 Спеціальна відзнака міжнародної конкурсної програми

"Київ-Москва" Анна Любинецька Чехія, Україна 2016

Сюжет: Брат Ренати на війні. Одного дня на роботі вона отримує завдання доглянути за молодим чоловіком, який приїхав з ворожої країни.

  • Приз глядацьких симпатій

"Француженка" Йоша Анємбе Франція 2016

Сюжет: Сімнадцятирічна Сейна з Камеруну захоплюється історією Франції, країни, де вона народилась і в яку закохана. З атестатом у руках, дорослішаючи, вона хоче одного – отримати французьке громадянство. Але її батько Аміду категорично проти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!