Наймасштабніші з часів «холодної війни». Британія відправить 8 тисяч військових на навчання з НАТО

4386 0
Під час навчань відпрацьовуватися протидія російській агресії.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

Велика Британія відправить до Східної Європи близько 8 тисяч військових на масштабні навчання, під час яких буде відпрацьовуватися протидія російській агресії. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на Міноборони Британії.

Читайте також: Росіяни в Бучі вбивали людей за завчасно складеними списками

Зазначається, що навчання відбудуться цього літа та будуть наймасштабнішими з часів «холодної війни». Вони будуть розгорнуті в країнах від Фінляндії до Північної Македонії. До них долучаться десятки тисяч військовослужбовців НАТО та Об’єднаних експедиційних сил, до яких входять Фінляндія та Швеція. У Міноборони Британії заявили, що ці навчання були давно сплановані та посилені у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

«Безпека Європи ніколи не була більш важливою. На цих навчаннях наші війська об’єднаються із союзниками та партнерами по НАТО та Об’єднаних експедиційних силах, щоб продемонструвати солідарність і силу в одному з найбільших спільних розгортань з часів холодної війни», – каже міністр оборони Бен Воллес.

Нагадаємо, що Збройні Сили України починають перехід на зброю НАТО. До нас поїхали спочатку гаубиці, але це лише початок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!