Політична реклама

Найменш дружелюбні до України посольства. Рейтинг

1301 0
Серед країн, посольства яких хочуть найменше бачити українців лідирують Італія та Німеччина. Іспанія, Греція та Польща очолили рейтинг найбільш доброзичливих до України країн.Хоча частка відмов у видачі віз навіть у найпроблемніших країнах в 2012 році в порівнянні з 2009-м зменшилася: у Німеччині - з 11% до 5,8%, у Чехії - з 4,2% до 1, 5%, у Франції - з 5,7% до 0,8%.

Чим нестабільніша країна, тим швидше її посольство штампує візи в українських паспортах.  Наприклад, у першому півріччі 2012 року у грецькому посольстві частка  відмов у видачі віз сягнула - 2%, хоча ще в 2010-му  цей показник був 9%.

 Іспанія, яка досі  мала репутацію не надто дружелюбної для українців країни, сьогодні оформляє візи, в тому числі і багаторазові, протягом п'яти днів, а крім того, розширився перелік документів, що підтверджують матеріальну забезпеченість туриста: тепер зовсім не обов'язково надавати довідку з банку - це може засвідчити лише квитанція з банкомату.

Проте, такі європейські країни як Німеччина, а також Чехія та Угорщина навіть посилили умови в'їзду, затягуючи процес розгляду заявки або висуваючи неадекватні вимоги до документів.

Дипвідомства цих країн не коментують Корреспонденту причини своєї позиції, а експерти одностайні: посилення правил викликано великим потоком нелегальних мігрантів з України. На сьогоднішній день, за даними Держкомстату, за кордоном працюють майже 1,3 млн українців, кожен п'ятий з них не має офіційного статусу. За туристичними візами, свідчать дані Eurostat, щороку в'їжджає в ЄС близько 2,5 млн осіб, долаючи все більш високі візові бар'єри.

Джерело: korrespondent.net

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!