Найпопулярніші рейси для львів’ян та рекордне виконання колядки на сопілках. Головне за добу

966 0
Коротко розповідаємо про важливі новини минулої доби.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

З 16 січня 2022 року в Україні друковані засоби масової інформації видаватимуть державною мовою. Газети і журнали можуть публікувати іншими, ніж державна, мовами за умови, що в них одночасно є україномовний тираж. Втім у законі є винятки щодо окремих мов у ЗМІ. Про це в повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Читайте також: У Львові проведуть благодійний аукціон на підтримку притулку жертвам домашнього насильства

У центрі Львова зіткнувся тролейбус №33 та автобус №46. Дорожньо-транспортна пригода сталась на пр. Чорновола, поблизу готелю «Львів».

У гірському селі Стрілки, що у Самбірському районі, на Львівщині, встановили рекорд України. Тут виконали колядку «Нова радість стала» на сопілках. Рекорд у тому, що у виконанні взяли участь одночасно 406 сопілкарів, що стало наймасовішою грою пісні на цьому музичному інструменті. Подивитися на встановлення рекорду прийшли сотні людей. На сопілках грали, як учні музичної школи, так і дорослі музиканти та аматори.

Найбільше популярні серед чартерних рейсів для львів’ян торік були напрямки в Туреччину, Єгипет, Грецію та Чорногорію. Щодо регулярних маршрутів, то тут більший попит мали польоти до Польщі, Італії, Туреччини, а також До Англії, Австрії та Німеччини. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Верховна рада наприкінці 2021 року внесла зміни до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Законом уточнений вичерпний перелік місць, де заборонено курити. Про це йдеться у проєкті закону №4358.

Читайте також: На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках

Рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи ДСНС Львівщини надали допомогу п’ятьом травмованим лижникам, четверо з яких – діти.

Українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» засипало кількаметровим шаром снігу. Після рекордних снігопадів полярники почали відкопувати станцію. Рівень снігу тут побив 20-річний рекорд і сягнув 3 метри.

Правоохоронці завершили всі необхідні експертизи та дозволили батькам поховати тіло львів’янина Тараса Познякова, водія BlaBlaCar, якого у 2016 році вбили попутники, вкравши його автомобіль. Відспівування львів’янина відбудеться 20 січня у Києві, а поховають у Дніпрі.

Читайте також: Наступного тижня поховають львів’янина Тараса Познякова, якого вбили 5 років тому

У Львові, у квартирі будинку на вул. Заньковецької, 1, ймовірно чадним газом, отруїлись двоє людей, серед яких 17-річна дитина. Потерпілих у стані середнього ступеню важкості госпіталізували у лікарні. Також отруєння чадним газом відбулося на Стрийщині, проте людей врятувати не вдалося.

На Львівщині від коронавірусної інфекції Covid-19 вже зробили 1 931 722 щеплень. З усіх провакцинованих дві дози уже мають 934 154 людей. Бустерну дозу отримали 3 979, а додаткову – 96.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!