Політична реклама

Найпопулярнішими спеціальностями у львівських вишах є туризм та міжнародна економіка

1479 0
За декілька днів вишi перестануть приймати документи вiд абiтурiєнтiв. Попри те, що заяви вiд майбутнiх вступникiв iще надходять, уже зрозумiло, якi спецiальностi цьогорiч найпопулярнiшi.

Понад 31 тисячу заяв подали охочі вчитись на бакалавратi до Львівського національного університету ім. І. Франка, - розповiв Олег Бовгира, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї університету. Загальний конкурс на державнi мiсця нинi становить 15,3 особи на мiсце, а на бюджет i платне разом - 1,93 особи. Тож навiть на платне зможуть потрапити не усi.

Найбiльший конкурс у Франковому унiверситетi на спецiальнiсть "Туризм" - 1200 охочих усього лише на 10 мiсць бюджету, тобто 120 людей на мiсце. По 40 осiб на мiсце на спецiальностях "Психологiя" i "Мiжнароднi економiчнi вiдносини", 43 вступники претендують на одне бюджетне мiсце на напрямку "Фiнанси i кредит". Також чимало охочих вчитись на правознавствi - 29 осiб на мiсце, щоправда, тут є 70 мiсць державного замовлення, та англiйськiй мовi - 27 осiб на мiсце.

У Нацiональному унiверситеті "Львiвська полiтехнiка" на бакалаврат прийняли понад 30 тисяч заяв, а мiсць державного замовлення лише 2312. Тож загальний конкурс на бюджет - понад 13 осiб на мiсце.

Найбiльший конкурс на правознавствi - документи подали 1490 абiтурiєнтiв, а мiсць бюджету лише 13, тож на мiсце претендують 115 охочих, - розповiдає Олег Давидчак, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї НУ "Львiвська полiтехнiка".

Великий конкурс i на спецiальностях "Туризм" - 51 особа на мiсце, "Економiка пiдприємств" - 52, "Соцiологiя" - 50, "Практична психологiя" - 56, "Мiжнародна економiка" - 62".

Усi рекорди з конкурсних показникiв поставив Львiвський нацiональний медичний унiверситет iм. Д. Галицького. Через те, що бюджетних мiсць навчальному закладовi видiлили небагато, а охочих вчитись тут чимало, на спецiальнiсть "Стоматологiя",  де лише 4 мiсця державного замовлення, конкурс становить 233 особи на мiсце.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!