Найцікавіше для саморозвитку: ТОП-20 відео TED

14482 1
Чи вбиває школа креативність? В чому сила інтровертів? Як викрити брехуна? Що нам заважає досягти успіху? Чи все ми знаємо про оргазм? Найяскравішими виступами конференцій TED мільйони інтернет-користувачів продовжують ділитися і кілька років після їх проведення.
Фото - mediafactory.org.au

Фото - mediafactory.org.au

20 найпопулярніших виступів за всю історію TED увійшли до добірки на сайті Тed.com

 

Як школа убиває креативність

Англійський письменник, спікер та експерт у галузі розвитку творчого мислення сер Кен Робінсон говорить про те, що сучасна школа виховує хороших працівників, а не творчих мислителів. Учнів із неспокійним духом та тілом ігнорують або таврують, і це призводить до страшних наслідків, вважає він.

"Ми відучуємо людей від творчості", - говорить Робінсон.

Мова вашого тіла визначає, яким ви є

Соціальний психолог Емі Кадді пояснює, що мова тіла не лише впливає на те, якою людину бачать інші, а й визначає, якою вона бачить сама себе. Упевнена поза, хай навіть ми насправді не почуваємося впевненими, змінює рівень кортизолу та тестостерону в мозку, і здатна збільшити наші шанси на успіх.

Як лідери надихають людей діяти

Популяризатор концепції "золотого кільця" Саймон Сінек досліджує, як справжні лідери згуртовують навколо себе людей та надають їм наснаги до дій. Він називає це "природнім паттерном, що ґрунтується на біології прийняття рішень, який пояснює, чому нас надихають певні люди, лідери, ті чи інші гасла та організації".

Сила вразливості

Автор книжок та спікер, соціолог Брін Браун досліджує зв'язки між людьми, здатність проявляти емпатію, любити та бути відданими. Останні 10 років вона присвятила темі прийняття людьми своєї вразливості та недосконалості, тому, як ми виховуємо в собі сміливість та милосердя, щоби усвідомити, що ми, такі як є, варті любові.

Мій удар прозріння

Джіл Боулт Тейлор отримала шанс особисто провести дослідження, на яке би погодився далеко не кожен науковець. Вона пережила інсульт і спостерігала, як , одна за одною, відключаються функції її мозку: рух, мовлення, пам'ять…

Джіл знадобилося 8 років, щоби наново навчитися думати, говорити та ходити.

"Як багато дослідників мозку змогли дослідити його зсередини? Я стільки взяла з досвіду втрати моєї лівої півкулі, скільки з усієї моєї наукової кар’єри", - сказала Тейлор.

Захоплюючий потенціал технології Шостого чуття

Учений та винахідник, що займається дослідженнями в галузі комп'ютерних технологій Пранав Містрі розповідає про SixthSense, переносний пристрій, що відкриває нові способи взаємодії реального світу зі світом інформації.

10 речей, яких ви не знали про оргазм

Авторка книг та популяризатор науки Мері Роуч наводить 10 несподіваних фактів про кульмінацію статевого акту, від химерних до дуже смішних. Цей виступ  призначається для перегляду дорослими.

Чому ми робимо те, що робимо

Експерт із психології лідерства Тоні Робінс піднімає тему "невидимих сил", які стоять за кожною нашою дією, а також внутрішніх блоків, що заважають нам досягти успіху.

Пазл мотивації

Аналітик кар’єрного зростання Ден Пінк починає свій виступ із того, що відкриває секрет, який відомий ученим, але невідомий менеджерам: винагорода мотивує людину не так, сильно, як більшість вважає.

Підводні дивовижі

Океанограф Девід Галло знайомить глядачі із неймовірними підводними створіннями, каракатицею, що змінює колір, досконало закамуфльованого восьминога та іншими створіннями, що мешкають у глибинах.

Дивовижна наука про щастя

Соціальний психолог Ден Гілберт говорить про "психологічну імунну систему" людини, котра дає нам змогу почуватися щасливими навіть тоді, коли все складається не так, як нам хочеться.

Сила інтровертів

Сучасний світ вихваляє та винагороджує відкритих та компанійських людей, тоді як інтровертом бути непросто, а інколи навіть соромно. Сьюзан Кейн говорить про те, які таланти мають стримані та спостережливі люди, і які безцінні речі подарували світові інтроверти.

Знайомтеся, спілкування з Шостим чуттям

Науковий керівник Пранава Містрі, Петті Меіс представляє пристрій SixthSense, розповідає, як із його допомогою можна за мить отримати потрібну інформацію та вивести її на стіну або на долоню, ніби на екран, зробити фото простим рухом пальців у повітрі. SixthSense у дії показує сам Містрі.

Ваш невловимий творчий геній   

Авторка бестселеру "Їж, молися, люби" Елізаберт Гілберт вважає, що не те, що певні рідкісні люди є геніями, а це геній ховається в кожному з нас.

Найкраща статистика, яку ви колись бачили

Сухі цифри статистики в презентації Ханса Рослінга оживають, рухаються та немовби співають для глядача. Експерт у галузі всесвітньої охорони здоров'я руйнує існуючі міфи щодо країн, які розвиваються.

Як розпізнати брехуна

Памела Мейер вважає, що світ стоїть перед лицем "пандемії обману", де кожен з нас щодня чує брехню від 10 до 200 разів. Авторка розповідає, як можна розпізнати обманника.

Щасливий секрет продуктивної праці

Ми мусимо працювати, щоби бути щасливими. А чи буває навпаки? Психолог Шон Ейкор наводить докази того, що щастя підвищує продуктивність людини.

Як я затамував подих на 17 хвилин

Ілюзіоніст та каскадер Девід Блейн розповідає, як йому вдалося затамувати подих на 17 хвилин та встановити світовий рекорд. Він розказує, що для нього означає його робота, де він часто ходить поряд зі смертю.

Магія мозку

Приголомшливий виступ "хакера людського мозку", ілюзіоніста Кіта Баррі.

Зовнішність – це ще не все. Повірте мені, я – модель

Відома модель Камерон Рассел "виграла в генетичній лотереї": вона висока, вона вродлива, вона рекламує спідню білизну. Вона закликає не судити її за її личком та розповідає, хто вона є насправді.

TED (абревіатура від англ. Technology Entertainment Design; Технології, Розваги, Проекти) — відома щорічна конференція, присвячена «ідеям вартим поширення». Потрапити на неї можна тільки за запрошенням. Конференція TED славиться своїми лекціями (TED Talks), які спочатку були сфокусовані на технологіях, розвагах та дизайні, але згодом включили також природничі науки, мистецтво, політику, освіту, культуру, бізнес, глобальні проблеми, сталий розвиток — широкі сфери тем, що разом формують наше майбутнє. Виступи TED доступні на веб-сайті TED.com.

За матеріалами: УП. Життя, Ted.com, Вікіпедія.

 
 

Читайте також:
7 Листопада, 2016 00:02
Олена короткий опис найцікавіших виступів на TEDx на тему освіти можна прочитати у №11 психологічного журналу "Експеримент"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!