Малюнок 10-річної дівчинки з Львівщини з’явився на різдвяних листівках у США

5403 0
Цієї зими знаменитими стали одразу кілька дитячих малюнків, створених у Львові та на Львівщині. Зокрема, творіння обдарованої мешканки Львівщини отримало визнання закордоном, а робота 10-річного львів’янина нагадує про патріотизм із величезних білбордів.

Мабуть, найцікавішою цієї зими виявилась історія твору 10-річної дівчинки Каті Лукіної. Вона створила свій малюнок два роки тому до свята Миколая. Роботу, на якій зображена Різдвяна ніч, було відібрано для конкурсу малюнків у Прикарпатті два роки тому. Малюнок дівчини зайняв перше місце.

Роботу переможниці конкурсу викупила мешканка Вашингтона, що емігрувала до США із України. Цієї зими, за повідомленням Укрпошти, малюнок обдарованої українки з’явився на різдвяних листівках у США. Разом із тим, жінка, що два роки тому викупила роботу, обіцяла подарувати юній художниці фарби та 100 доларів.

Ще один відомий малюнок належить 10-річному львів’янину Андрію Сущику. Роботу, яку він підготував для українських солдатів, організатори бойкотного руху розмістили на білборді у Львові.

За словами активіста «Економічного бойкоту» Олега Радика, робота юного художника пояснює суть бойкоту російських товарів.  Таким чином організатори цього руху у Львові вирішили спонукати українців не бути байдужими до подій на сході країни.

Малюнок Андрія Сущика можна буде побачити у Львові до кінця січня. Після цього його планують замінити патріотичними малюнками інших дітей.

Загалом, за останні півроку неодноразово волонтери закликали дітей підготувати малюнки та листи для українських військових, що перебувають у зоні бойових дій. Такі роботи вкрай важливі для військових, переконують психологи.

Солдат зцілюють дитячі малюнки. Саме тому волонтери передають у зону бойових дій не лише теплий одяг та їжу, але і дитячі твори та листи. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!