Назад у 1991 рік. НАЗК закриває реєстр електронних декларацій

1503 0
Реєстр не працюватиме, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон.
Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

Національне агентство з питань запобігання корупції закриває реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. Про це повідомив УП голова НАЗК Олександр Новіков після ознайомлення з рішенням КС.

«Конституційний суд визнав 27 числа – і сьогодні рішення опубліковане – неконституційним доступ громадян до інформації про доходи, видатки і майно як себе, так і всіх осіб, які отримують зарплату за рахунок податків України», – прокоментував посадовець.

Він каже, що рішення Конституційного суду повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991, коли взагалі в принципі не існувало ніякого антикорупційного законодавства. Воно повністю скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності, заявив Олександр Новіков.

Реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!