«Наживаються на війні». Садовий оприлюднив список недобросовісних орендодавців у Львові

7194 0
Від початку війни на гарячу лінію міста надійшло близько 80 скарг на недобросовісних орендодавців.
джерело - unsplash-1818tywayne

джерело - unsplash-1818tywayne

Міський голова Львова Андрій Садовий оприлюднив список недобросовісних орендодавців, які від початку війни необґрунтовано підняли ціни на помешкання у Львові. Загалом на гарячу лінію міста надійшло близько 80 скарг на таких власників нерухомості. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Читайте також: У Львові та області переселенців поселятимуть у студентські гуртожитки

«Станом на зараз я можу з впевненістю зробити публічним список із 6 юридичних та фізичних осіб, які наживаються на війні. Дав таку обіцянку, тому виконую. Цю інформацію я передаю у військову адміністрацію з пропозицією використати дані приміщення для поселення військових та людей, які потребують прихистку безоплатно. Відповідно до закону про воєнний стан військова адміністрація має відповідні повноваження», – зауважив мер.

Йдеться про шістьох фізичних та юридичних осіб:

  1. Однокімнатна квартира, Павлов С.М., вул. Валова, 16б/20, 81614 грн за місяць;
  2. Оренда апартаментів, вул. Дорошенка, 67, три ночі коштують 11 100 грн;
  3. Апарт-готель, вул. Княгині Ольги, 39, доба коштує 4 197 грн;
  4. Хостел «Форест», вул. Фурманська, 5, десять ночей коштують 11 200 грн;
  5. Квартира, Мацків Людмила, вул. Старицького, 6/7, власниця без повернення завдатку виселила мешканців;
  6. Квартира з однією спальнею, Станько Б. М./вул. Костюшка, 5/4/1 доба коштує 5400 грн

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Садовий просить надалі повідомляти про випадки зловживань щодо оренди житла. При цьому варто не просто повідомляти, що на такій то вулиці квартира коштує дуже дорого. Потрібно вказувати конкретні факти з іменами, адресами і контактами. Також важливо уточнити, чи вартість квартири зросла після початку повномасштабної війни в Україні.

«Але прошу, не копіюйте неперевіреної інформації. Не узагальнюйте і не називайте усіх мешканців Заходу мародерами. Є чіткі дані — передавайте їх нам», – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив, що у Львові з’ясовують спеціальності приїжджих, уже є запити від львівських підприємців стосовно робітничих спеціальностей. У місті збирають у підприємств інформацію про потребу в робочій силі: скільки кому кого потрібно, і Центр сприяння та розвитку бізнесу буде місточком між львівськими підприємствами і переселенцями, запевнив міський голова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!