НАЗК звинувачує в корупції чиновників ЛОДА, які літали в Чехію коштом Олега Синютки

2794 0
На них склали відповідні протоколи про адміністративне порушення.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Національне агентство з питань запобігання корупції 20 лютого склало протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, на заступницю голови Львівської облдержадміністрації Ірину Гримак, директорку департаменту освіти і науки Любомиру Мадзій та колишнього директора департаменту економічної політики ЛОДА Романа Филипіва. Про це пише сайт «Наші гроші. Львів».

Читайте також: ЛОДА виступає проти будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій

6 лютого аналогічний протокол складений на Наталію Хмиз, яка очолювала департамент агропромислового комплексу ЛОДА. Усі протоколи передані до Галицького районного суду Львова.

Ідеться про випадок, коли чиновники у жовтні 2017 року літали у Брно (Чехія). Це був чартерний рейс, оплачений головою ЛОДА Олегом Синюткою, який також літав з ними.

Реактивний літак бізнес-класу Falcon 2000, яким скористались посадовці, належав фірмі «Онур», що ремонтує більшість доріг у Львові та області в останні роки. За переліт Олег Синютка сплатив 29,8 тис. грн.

Читайте також: Львів'яни зможуть скаржитись на злочини правоохоронців, топ-чиновників і військових. Деталі

У НАЗК кажуть, що чиновники фактично отримали коштовний подарунок, що заборонено законодавством. Водночас у НАЗК не вважають, що сума, яку сплатив Олег Синютка, є заниженою у порівнянні з ринковими цінами на такі перельоти, і її також можна трактувати як подарунок чи вигоду.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!