Назвали Лілею. Як почувається немовля, яке підкинули до пологового у Львові

8445 0
Ймовірно, дівчинку переведуть у відділення патології новонароджених міської клінічної лікарні на вулиці Орлика, щоб провести детальніше обстеження.
Фото: Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м.Львова

Фото: Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м.Львова

Новонароджена дівчинка, яку вчора вночі підкинули до пологового відділення 3-ї міської лікарні, що на вул. Рапопорта, почувається добре. Ще кілька днів вона перебуватиме в палаті інтенсивної терапії, а далі вирішуватимуть – чи залишити в пологовому чи перевести в іншу лікарню. Про це Тvoemisto.tv зазначила заступниця головного лікаря з медичної роботи Наталія Чередніченко.

Читайте також: У Львові біля пологового залишили немовля

«Стан дівчинки стабільно нормальний. Зараз вона знаходиться в палаті інтенсивної терапії новонароджених у відділенні новонароджених нашого пологового. Її доглядає персонал відділення», – каже Наталія Чередніченко.

Дівчинку, за словами медика, назвали Лілею.

«У календарі наші неонатологи знайшли, що в той день, коли дівчинку нам підкинули, саме свої іменини відзначали Лілії, тому й так назвали. Чи буде це ім’я їй надано надалі, чи виберуть інше – нам не відомо», – додає вона.

Так само ще точно не відомо, як довго дитинка перебуватиме у пологовому відділення 3-ї лікарні. За словами Наталії Чередніченко, зазвичай, у їхньому стаціонарі дітки перебувають 3-5, максимум 7 днів.

«Усе залежатиме від рішень неонатологів, які слідкують за станом здоров’я дівчинки і опікунської ради Шевченківського району. Ймовірно, що дівчинку за кілька днів переведуть у відділення патології новонароджених міської клінічної лікарні на вул. Орлика, щоб там провести дитині детальніше обстеження», – каже лікарка.

Як зазначила Наталія Чередніченко, дівчинка у їхньому пологовому відділенні забезпечена всім необхідним – одягом, підгузками та сумішшю.

Читайте також: У дитячій лікарні на Орлика охрестили хлопчика, якого залишили у «Вікні життя»

Нагадаємо, дівчинку підкинули до воріт в'їзду у пологове відділення. Охоронець, почувши плач, побачив дитину і одразу приніс її у приймальне відділення пологового. Сторонніх осіб поруч не виявили. Дівчинка була загорнута в рушник. Під час огляду медики встановили, що дівчинка – новонароджена, оскільки ще кровоточила пуповина, температура її тіла на той час була 33 градуси, тобто вона була переохолоджена. Про факт одразу повідомили поліцію. Зараз стан дівчинки задовільний. Її вага 3050 грам, вона перебуває під наглядом неонатологів пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!