У Дрогобичі назвали офіційну причину обвалу житлового будинку

3925 0
Обвал можливий через втручання людей, однак це необхідно підтвердити або спростувати судовим експертам після розбору обвалених конструкцій.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради отримав Технічний звіт із результатами детального обстеження житлового будинку у Дрогобичі. Про це повідомляє пресслужба міста.

Читайте також: Рятувальники показали хронологію подій трагедії в Дрогобичі. Відео 

Причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу, яке виникло внаслідок просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину. Це в основному є наслідком помилок під час будівництва. Також обвал можливий через втручання людей, однак судовим експертам необхідно підтвердити або спростувати цю інформацію після розбору обвалених конструкцій.

Окрім того, у звіті пропонують виконати порядок робіт з демонтажу будівлі методом контрольованого зриву. До цього планують залучити судових експертів та обстежити у підвалі стіну для підтвердження або спростування втручання людей.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото

Нагадаємо, трагедія у Дрогобичі сталась у ніч на 28 серпня. Унаслідок обвалу в будинку загинули 8 людей, 7 – перебувають в лікарнях Львова і Дрогобича. Серед травмованих – жінка з ураженням хребта та п’ятеро дітей.

Міська влада Дрогобича звернулась до голови ЛОДА та до прем’єр-міністра України про виділення коштів для компенсації та придбання житла постраждалим власникам квартир у будинку. На відшкодування потрібно 44 593 600 грн з розрахунку 16 тис. грн за один квадратний метр житла. У перелік на відшкодування включені власники 64-х приміщень – 59 квартир та 5 комерційних приміщень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!