Назвали перелік полігонів, які відмовилися приймати сміття зі Львова

4448 2
Наступного тижня оприлюднять покроковий план з вирішення проблеми зі сміттям.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

«Учора було засідання комісії з надзвичайних ситуацій Львівської області, яка прийняла рішення упродовж 7 днів розблокувати і дати можливість, щоби відходи були утилізовані на полігонах Львівської області. І техніка, і всі наші перевізники готові негайно вивозити відходи з міста Львова. Тільки мають бути легітимні угоди і полігони, які готові їх приймати. Але ці угоди не можуть носити одноразовий характер», – повідомив під час брифінгу міський голова Андрій Садовий та анонсував, що наступного тижня оприлюднять покроковий план з вирішення проблеми зі сміттям.

Читайте також: У Львові через сміття пропонують запровадити надзвичайний стан

Мер міста додав, що ЛОДА направила проекти договорів полігонам Львівської області, але про які обсяги та строки дії йдеться, в міськраді ще не знають.

Перелік органів місцевої влади, які відмовили допомогти у прийомі сміття, Tvoemisto.tv надав т.в.о. директора департаменту “Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

На трьох рівнях (обласної адміністрації, обласної та міської рад) відмовили: Тернопіль, Рівне, Чернігів, Кіровоград та Хмельницький.

Міські ради: Івано-Франківська, Чернівців, Одеси, Миколаєва, Ужгорода, Сум та Черкас.

Обласні ради: Волинська, Полтавська, Житомирська та Миколаївська.

Обласні адміністрації: Одеська, Полтавська, Черкаська.

Водночас, голова ЛОДА Олег Синютка учора під час брифінгу зазначив: «Ми з’ясували, що за період з останнього засідання комісії, Львівська міська рада не зверталась і не вела переговори із жодним власником полігонів. Так само не надано жодних фактів блокування сміттєвозів на території Львівщини чи України».

Сьогодні у Львові переповненими є 429 майданчиків ТПВ, що складає 35% від загальної кількості у місті. Окрім того, по закладах освіти переповненими є 47 майданчиків із 116, а по закладах охорони здоров’я –10 із 35. Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Читайте також: Через сміття у Львові пропонують закрити садочки і школи

Нагадаємо, у зв'язку з критичною ситуацією із вивезенням відходів зі Львова, медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічні незалежні дебати. Щоб роз’яснити ситуацію громаді, до участі запрошено міського голову Львова Андрія Садового, голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших посадових осіб міста і області, депутатів Львівської міської та обласної рад, перевізників, незалежних експертів, громадські організації.

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
23 Березня, 2017 10:27
серж Синютко маьуть інтернет не читає, йому про факти блокування треба листи з підписом приносити... Фото фур зі сміттям заблокованих у Дніпрі і розмальованих тітушкамм облетіли всі ЗМІ!!!
23 Березня, 2017 07:46
Ніко Пропоную завести сміття як гуманітарку в ДНР іЛНР
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!