Назвали ймовірні причини смерті 23-річного бігуна на півмарафоні у Львові

3542 0
Однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

В управління сім’ї, молоді та спорту ЛМР назвали ймовірні причини смерті 23-річного бігуна Микити на Львівському півмарафоні 27 червня. За словами очільника управління Антона Нікуліна, хлопець не був професійним спортсменом, бігав з високим пульсом (175-189). Водночас однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму

«Такий пульс лікарі прирівнюють до «червоної» зони та не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на прийняття енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Реанімувати не вдалося. З'явилися деталі обставин смерті хлопця на півмарафоні у Львові 

15-кілометрову дистанцію півмарафону Микита пробіг швидко, встановивши особистий рекорд і з усіх сил прагнув його покращити на дистанції 21 кілометра. Зважаючи на результати Микити у Черкасах, у Львові він біг набагато швидше.

«Ця інформація дає зрозуміти, що він, будучи бігуном-аматором, мчав до фінішу на грані своїх можливостей», – каже Антон Нікулін.

В управлінні також додають, що організатори напівмарафону Run Ukraine аналізують ці дані, оскільки вони повинні стати настановою для тих, хто робить щось подібне

Нагадаємо, що у Львові вперше за шість років трапився нещасний випадок на півмарафоні – 23-річний учасник втратив свідомість за 200 метрів до фінішу. Його годину реанімували, але врятувати не вдалося. Медики констатували смерть. Окрім цього, лікарі реанімували ще одного учасника забігу. Йдеться про 53-річного чоловіка, в якого трапилася зупинка серця якраз під час півмарафону. Медикам вдалося реанімувати чоловіка. Його доставили до Львівського обласного кардіоцентру.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!