Політична реклама

Названо харчові добавки, які сприяють ожирінню

2117 0
Як показують дослідження американських вчених, які проводилися як на тваринах, так і на людях, широко використовувана харчова добавка MSG (monosodium glutamate або глутамат мононатрію або харчова добавка E621) сприяє збільшенню ваги.


Що собою являє харчова добавка Е621 або глутамат мононатрію? У складі харчових продуктів вона слугує підсилювачем смаку. Її часто називають «п‘ятою» основною смаковою ознакою після солодкого, кислого, солоного та гіркого. Японці називають її «юмамі», що в перекладі означає «смакота». Ця речовина, потрапляючи в організм, як би «захоплює» медіатори (важливі хімічні речовини мозку), змушуючи смакові рецептори посилено працювати. Організм вимагає все більшої кількості їжі, що в кінцевому підсумку призводить до збільшення ваги. Крім цього, харчова добавка має інші побічні ефекти. Вживання з їжею більше 5 гр цієї речовини призводить до сильних головних болів, а діти страждають зайвою збудливістю.

Харчова добавка Е621 дуже широко використовується при виробництві продуктів харчування. Найчастіше вона присутня в фаст фуді типу гамбургерів, смаженої картоплі і курки, в різних чіпсах, смажених горішках, сухариках і т.п. Щоб уникнути збільшення ваги, уникайте продуктів, в яких міститься Е621.

— Не забувайте перевіряти склад продуктів на сайті www.labeltest.com,

— По можливості намагайтеся купувати органічні продукти,

— Якомога менше споживайте чіпсів, гамбургерів, смаженої курки і т.п.

— Намагайтеся не їсти м’ясні продукти, приготовані на повільному вогні в горщиках або каструлях, оскільки під час такого приготування з білка виділяється все та ж глутамінова кислота.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!