Названо найкращі книги 2015 року в Україні. Хто з львів’ян отримав нагороди?

4240 0
В Києві оголосили результати Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2015". Чимало львівських видань та авторів також отримали свої нагороди.
Фото з Facebook Олександра Ласкіна

Фото з Facebook Олександра Ласкіна

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі президент Всеукраїнського рейтингу "Книжка року" Костянтин Родик.

Так, у номінації "Сучасна українська проза", де були представлені 63 видання, перемогу отримала книга "Старе золото" Олега Лишеги. Серед претендентів на перемогу, зокрема, були Богдан Жолдак з книгою "Сучасна проза", Сергій Лойко - книга "Аеропорт", Валерій Шевчук - книга "Порослий кульбабами дворик".

У "Жанровій літературі" (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії) номінувалося 81 видання. Переможець - Юрій Винничук з книгою "Аптекар".

Призове місце у номінації  "Поезія/афористика" отримав Грицько Чубай зі збіркою "Марія", у номінації "Українська гуманітаристика" - Володимир Єрмоленко ("Далекі близькі. Есеї з філософії та літератури").

У номінації "Публіцистика/сучасні мемуари" переміг Володимир Федорін з виданням "Гудбай, імперіє: Розмови з Кахою Бендукідзе".

У номінації "Обрії. Науково-популярна література" було відзначено 40 видань. До числа номінантів віднесено такі праці: "Як розмовляти з дітьми про мистецтво" (Франсуаза Барб-ґалль), "Не сподівайтеся позбутися книжок" (Умберто Еко, Жан-Клод Кар’єр), "Історії про життя, смерть і нейрохірургію" (Генрі Марш), "Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою" (Шерил Сендберґ)"TheUKRAINIANS: Історії успіху".

Переможцем Всеукраїнського рейтингу "Книжка року" стало біографічне видання "Князі Острозькі"

Всеукраїнський рейтинг "Книжка року" заснований 1999 року і щорічно визначає кращі книжки, видані в Україні. До рейтингового дослідження "Книжка року-2015" потрапили книжки, видані від грудня 2014-го до грудня 2015-го року українськими видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами. Весь асортимент оцінюється в семи номінаціях, кожна з яких ділиться на підномінації. В семи тематичних номінаціях було оцінено 1022 видання.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!