Політична реклама

Названо найзатребуваніші професії в Україні

2151 0
Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є продавці-консультанти, програмісти, бухгалтери, медичні представники, менеджери з продажу.

Таку статистику наводить портал rabota.ua.

Одна з найбільш поширених професій в даний час - це продавець-консультант. Попит на цю посаду завжди дуже великий, незалежно від того, столиця це чи регіон. Головні вимоги до претендентів на цю посаду - активність, презентабельний зовнішній вигляд і здатність знайти спільну мову з будь-яким клієнтом.

Ситуація із зростанням попиту і сильним дефіцитом програмістів продовжує посилюватися. Вузи не можуть забезпечити достатню кількість розробників, в результаті чого компанії, що працюють у сфері IT, змушені боротися за студентів цих спеціальностей практично з перших курсів або переманювати один у одного.

Високий попит пояснюється двома факторами. По-перше, появою в IT нових технологій, а по-друге, фахівці великих компаній часто працюють не тільки на вітчизняний ринок, але і на закордонний. Іноземні компанії, користуючись відносно невисокими розцінками на послуги, розміщують в Україні свої замовлення, і вітчизняні IT-компанії наймають під них фахівців.

Бухгалтерські позиції - одні з найбільш затребуваних на ринку праці. Ця вакансія досить поширена за рахунок необхідності ведення обліку в кожній компанії, а також розвитку бізнесу в Україні - відкриття великих торгових центрів, філій та представництв великих іноземних компаній, яким потрібні фахівці фінансової сфери.

Проте поки ситуація на ринку праці бухгалтерів залишається на користь роботодавців. Це пояснюється тим, що пропозиція значно перевищує попит. Професійний бухгалтер з хорошим досвідом роботи навряд чи буде мати складнощі з працевлаштуванням. 

Фармацевтичні підприємства - одні з найактивніших роботодавців, вони шукають нових працівників не заради заміни персоналу, а заради розвитку бізнесу. У фармацевтичному секторі відзначається високий попит на медичних представників - найчисленнішу категорію фахівців, що беруть участь в просуванні продукції. Дефіцит таких спеціалістів досить великий. Як правило, досвідчені медичні представники вже працюють і не готові розглядати пропозиції.

Найбільшим попитом на ринку праці вже кілька років поспіль користуються фахівці в сфері продажів.

Менеджери з продажу, менеджери по роботі з клієнтами, торгові представники - найнеобхідніші співробітники в будь-якій компанії у всіх галузях, оскільки вони відповідають за збут продукції і отримання прибутку. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!