Політична реклама

Названо ТОП-10 українських банків

1712 0
Згідно з рейтингом, проведеним Форбс, найефективнішим українським банком названо «Унікредит Банк», що входить в італійську групу UniCredit.

 «У 2012 році банк здійснив низку заходів по зменшенню витрат: скоротив персонал, звів до мінімуму спонсорські кампанії. Керівництво італійської групи не очікує поліпшень у банківському секторі України, але стверджує, що залишати нашу країну не збирається», — відзначає vkurse.ua з посиланням на видання.

У першій п'ятірці найефективніших банків тільки «Ощадбанк» (№ 4) має виключно українського власника — ним володіє держава. Крім того, в ТОП-5 потрапили три банки з російським корінням — «Альфа-Банк» (№ 2), «Сбербанк Росії» (№ 3) і «ВТБ Банк» (№ 5). Найбільший в Україні «ПриватБанк» — на шостому місці.

«Редакція зазначає, що сьогодні основне завдання для банків — бути ефективними, а гонитва за часткою ринку змінилася гонитвою за прибутковістю. Ефективні банки більш життєздатні і стійкі до потрясінь. У них більше шансів встояти в кризових ситуаціях, а у клієнтів — більше підстав їм довіряти. У новій моделі бізнесу акцент робиться на високотехнологічні продукти і дистанційне обслуговування», — йдеться у публікації.

 При складанні рейтингу Forbes оцінював ефективність українських банків, що входять до груп найбільших і великих за класифікацією НБУ.

 ТОП-10 найефективніших українських банків:

1. «УніКредит Банк»

2. «Альфа-Банк»

3. «Сбербанк Росії»

4. «Ощадбанк»

5. «ВТБ Банк»

6. «ПриватБанк»

7. «ОТП Банк»

8. «УкрСиббанк»

9. «Укрексімбанк»

10. «ПУМБ»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!