НБУ планує обмежити використання готівки для підприємців

2227 0
Відповідний законопроект оприлюднений для громадського обговорення.
фото: UZHGOROD .net.ua

фото: UZHGOROD .net.ua

Національний банк України пропонує зменшити для підприємців ліміт на розрахунки готівкою. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Так, регулятор підготував законопроект, в якому пропонується обмежити готівкові розрахунки до 10 тис. грн на добу між суб’єктами господарювання та до 15 тис. грн на добу – розрахунки суб’єкта господарювання з фізичними особами. Водночас для фізичних осіб гранична сума готівкових розрахунків залишиться незмінною – до 50 тис. грн включно.

Читайте також: Українці зможуть знімати готівку на касі супермаркету

Також проект закону передбачає, що у разі зняття підприємцями готівки з поточних рахунків для готівкових розрахунків вони мають надати підтверджувальні документи, на підставі яких здійснюються розрахунки, банкові.

«Метою розробки цього документу є звуження сфери використання готівки, сприяння зменшенню тінізації економіки, подальший розвиток безготівкового сегменту, забезпечення стабільності надходження готівки до банківської системи», – аргументують в НБУ.

Читайте також: Що змінилось у сплаті податків для приватних підприємців із нового року. Деталі

Разом з тим, безготівкові розрахунки суб’єктів господарювання можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Долучитись до обговорення законопроекту можна на сайті НБУ до 27 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!