НБУ пом’якшив низку вимог до банків на період карантину

1452 0
Зокрема НБУ дозволив банкам не подавати паперових звітів до Нацбанку, а натомість пересилати їх в електронній формі.
фото: ua.korrespondent.net

фото: ua.korrespondent.net

Національний банк України спростив ряд вимог до банків та їхніх керівників на період карантину. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Що стосується керівників та кандидатів на керівні посади банків, то їм дозволили не проходити спеціальних тестів, а співбесіди з ними проводитимуть в режимі онлайн. Крім цього, НБУ дозволив банкам не подавати паперових звітів до Нацбанку, а натомість пересилати їх в електронній формі, проте лише за наявності електронного підпису.

Читайте також: На час карантину українцям дозволили не платити за іпотеку

«Зокрема, на шість місяців подовжено термін розроблення та затвердження банками стратегії управління проблемними активами та оперативного плану. Водночас, від банків вимагається у термін до 30 квітня 2020 року розробити план роботи з непрацюючими активами та стягнутим майном, визнаними банком станом на 1 березня 2020 року. Кінцевий термін повного запровадження вимог цього положення продовжено до 30 листопада 2020 року», — повідомляють у Нацбанку.

Також Національний банк передбачив, що при розробленні та поданні банками планів відновлення діяльності:

- банкам дозволено застосовувати лише один стрес-сценарій замість трьох. Цей стрес-сценарій має передбачати тривалий негативний економічний ефект поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19;

- для банків, які не мають статусу системно важливого банку, продовжено кінцевий термін  подання планів відновлення діяльності з 1 жовтня до 20 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що У Нацбанку пояснили, кого стосуються запроваджені кредитні канікули та як банки мають діяти щодо позичальників.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!