НБУ скасував ліміт на виведення з України готівки від продажу корпоративних прав

1916 0
Це стосується іноземних інвесторів, для яких раніше діяли обмеження у 5 млн євро на місяць.
ото: 24tv.ua

ото: 24tv.ua

Від сьогодні, 10 вересня, іноземні інвестори можуть безлімітно репатріювати кошти від продажу цінних паперів і корпоративних прав. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Читайте також: НБУ планує заборонити ФОПам брати гроші з робочих рахунків на власні потреби

Раніше ліміт на виведення готівки становив 5 млн євро на місяць.

Разом з тим на поточні рахунки фізичних осіб-нерезидентів відтепер можна зараховувати кошти в гривнях, отримані як дивіденди, процентні доходи за цінними паперами, інші доходи, не пов'язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу.

Нове валютне послаблення від НБУ Tvoemisto.tv прокоментували у Європейській Бізнес Асоціації.

«За останній рік це вже шосте валютне послаблення. Очікуємо, що зазначені зміни допоможуть покращити інвестиційний клімат та зацікавити потенційних інвесторів, адже раніше бізнес був дещо обмеженим у своїх можливостях щодо репатріації коштів. Водночас, продаж цінних паперів, а тим паче, корпоративних прав є важливими бізнес операціями з точки зору інвесторів, тоді як обмеження таких операцій не є приводом для оптимізму», – каже Ігор Гоцик, керівник департаменту з представництва інтересів компаній-членів ЄБА.

Нагадаємо, раніше Нацбанк дозволив бізнесу не продавати валютну виручку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!