НБУ заборонить банкам нечесну рекламу кредитів та приховування справжніх тарифів

1534 0
Функція захисту прав споживачів фінансових послуг має запрацювати з наступного року.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

У Нацбанку відбувся круглий стіл щодо запуску функції захисту прав споживачів фінансових послуг, що запланований на наступний рік. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Читайте також: Усі країни живуть в борг. Заступник голови НБУ про кредити МВФ та економіку після виборів

Передбачається, що банки не зможуть приховувати справжні тарифи на оформлення кредитів, повні кредитні ставки та нав'язувати додаткові послуги – страхування чи оформлення кредитної картки. Перед підписанням договору кредитування, зазначають в НБУ, клієнт повинен бачити усі умови та мати змогу порівняти пропозиції різних банків.

Також мають запрацювати механізми, що не дозволять надавачам фінпослуг запускати оманливу рекламу: наприклад, в якій ідеться про нульову кредитну ставку.

«Оманлива реклама та приховані комісії у короткостроковій перспективі допомагають банкам отримати прибуток, але в довгостроковій – руйнують довіру населення до банківської системи. Така система не сприяє зростанню економіки та відновленню кредитування», – каже заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

Запуск функції захисту прав споживачів фінансових послуг має спонукати громадян користуватись іншими, окрім кредитування, фінансовими послугами та повинен зменшити кількість проблемних кредитів, вважають в НБУ.

Як повідомляло Tvoemisto.tv, в НБУ також планують ввести посаду фінансового омбудсмена.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!