НБУ запускає систему отримання адмінпослуг онлайн: як це працює. Інфографіка

2548 0
Національний банк України на своєму офіційному сайті повідомив про те, як працює система дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID. Пропонуємо детальну інфографіку.
фото: gazeta

фото: gazeta

Для того, щоб отримати певну адміністративну послугу, наприклад, виписку з Державного реєстру актів цивільного стану громадян або довідку про поданої податкової декларації, клієнт банку заходить на сайт Єдиного державного порталу адміністративних послуг.

Потім портал пропонує користувачеві вибрати метод ідентифікації. При цьому необхідно вибрати систему дистанційної ідентифікації BankID.

Читайте також: НБУ запустив систему отримання адмінпослуг онлайн

Після цього користувач автоматично перенаправляється на веб-портал системи BankID, де він вибирає банк, в якому обслуговується.

На сторінці банку клієнт проходить процедуру аутентифікації шляхом введенням логіна і пароля, після чого автоматично заповнюється інформація про клієнта для передачі на портал.

За умови успішного проходження цієї процедури, система банку передає через BankID інформацію про користувача, необхідну для його ідентифікації на Порталі та отримання адміністративної послуги. У результаті, користувач ідентифікується на Порталі і отримує потрібну йому послугу.

Нагадаємо, система BankID Національного банку України – сервіс, який дозволяє проводити дистанційну ідентифікацію громадян та підприємств для отримання адміністративних послуг в електронному режимі. Користувачі зможуть отримувати ці послуги на Єдиному державному порталі адміністративних послуг та інших порталах органів виконавчої влади.

За матеріалами НБУ, Finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!