(Не) антикризовий закон і може гроші від МВФ. Головне за ніч і минулу добу

1943 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Обмеження через коронавірус. В Україні таки планують посилити заходи з поширення коронавірусу. Раніше про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, однак на учорашньому за засіданні Кабміну це рішення так і не було прийнято.

Учора пізно вночі щойно призначений міністр охорони здоров’я Максим Степанов таки пітвердив – уряд готує відповідне рішення.

Зокрема, планується обмежити час перебування людей на вулиці. Будуть закриті всі спортивні майданчики, всі сквери. Заборонять усі масові події. На вулиці можна буде перебувати лише у засобах індивідуального захисту, заборонять навіть пересуватися удвох.

Читайте також: Як проходить експрес-тестування на коронавірус мешканців Львівщини. Відео

За словами Степанова, іншого шляху немає, інакше – італійський або іспанський сценарій розвитку ситуації з поширенням COVID-19.

А в Україні уже майже 900 осіб (897) хворих на коронавірус, з них 12 на Львівщині. При цьому приріст кожної доби відбувається по сто і більше осіб.

Оновлений перелік закладів, яким у Львові дозволено працювати, а які закриті через пандемію можна прочитати тут.

Відсьогодні аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу повністю закривають на карантин Чернівецьку область. Загалом в області 143 хворих на коронавірус, з них 4 померлих.

Загалом у всьому світі було зареєстровано 1 014 673 випадки зараження коронавірусом. В Італії кількість померлих  зросла до 13 915 осіб, за останню добу померли 760 пацієнтів.

Ексклюзивний матеріал про те, як під час епідемії коронавірусу працює одна з лікарень США читайте тут.  Факти, які розповідає колишня мешканка Монастириськ, що у Тернопільській області, вражають.

(Не) «Антикризовий» закон. У дуже розрекламованому владою «антикризовому» законі, який серед іншого мав би скасовувати плату за оренду для підприємств, було змінено формулювання зі «звільняється» на «може бути звільнений від плати».

Таким чином, для бізнесу нічого не змінюється – як і раніше про ці пільги доведеться домовлятися з власниками окремо.

Читайте також: У МОЗ затвердили єдиний протокол для лікування COVID-19

До цього пункту і раніше у юристів були зауваження, оскільки не якісно виписані його положення, однак зараз його зміст нівелюється повністю.

МВФ дає гроші? І прем’єр-міністр, і президент практично одночасно заявили, що отримали від МВФ «позитивний сигнал» і чекають на перший транш, бо ці гроші (загалом Україна просить 10 млрд доларів) дуже потрібні. При цьому, у самій міжнародній фінансовій інституції наразі мовчать, тому висновки робити поки що зарано.

До слова, в МВФ просять гроші 80 країн, поточна потреба у їх кількості – 2,5 трильйона доларів. Тому, щоб їх зараз отримати треба добре постаратися.

Плівки Єрмака. Президент Зеленський зустрівся зі «Слугами народу» щодо відео, на яких нібито фігурує брат голови ОП Андрія Єрмака – Денис. Єрмак теж брав участь у зустрічі.

За словами джерел, Зеленський нервував і обурювався медійними атаками і реакцією партії на них.

Пряма мова одного з співрозмовників: «Президент повіщав 20 хв і поїхав, лишив на нас Єрмака. Єрмак півтори години пояснював, що і до чого. Говорив про Гео (Лероса, нардепа, що злив відео, на якому брат Єрамка нібито торгує посадами), що він перейшов на особисте».

Читайте також: Львівщина отримала 8 тонн медичного вантажу з засобами захисту. Як розподілять

«У цій ситуації проглядається не лише вплив одного олігарха, але й одного колишнього глави Офісу президента», – додала одна із заступниць голови фракції «СН» Галина Янченко.

Йдемо далі. Частина труднощів позаду, частина – ще чекає нас. Точно не буде просто, але робіть висновки з країн, в яких зараз якраз пік поширення COVID-19. Гарного дня Вам! 

А Tvoemisto.tv приготувало для Вас прямий ефір  із головою Львівської ОДА Максимом Козицьким  ефір розпочинається о 9:00

Також «Твоє місто» запускає щоденні поштові розсилки – деталі тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!