Не Чмир, а Львів. Які незвичні прізвища змінили львів'яни у 2020 році

17361 0
Вартість зміни імені та прізвища становить 5,10 грн.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Львів’яни все частіше виявляють бажання змінити не лише ім’я, а й прізвища. Зокрема, за минулий рік у місті зареєстрували 703 зміни імені та прізвища. Про це Тvoemisto.tv зазначила головний спеціаліст відділу Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Львові Оксана Вендиш.

Читайте також: Луна і Лимон. Якими оригінальними іменами українці називали дітей в 2020 році

За її словами, зміни проводили у таких прізвищах, як Чмир, Коровіна, Тимошенко, Капітан, Чайка. Замість цих прізвищ люди обирали Туз, Ахметова, Зайцева, Квітка, Поважна, Львів.

«З яких прізвищ і на які львів’яни «переходили», а також причини своїх вчинків є конфіденційною інформацією. Але таких стає дедалі більше. Крім цього, є непоодинокі випадки повторної зміни прізвища. Це не заборонено. Здебільшого заміни трапляються через необдумані вчинки – тобто обране нове прізвище все ж людям не підходить і вони знову їх змінюють», – каже Оксана Вендиш.

Як зазначила співрозмовниця, вартість послуги (державне мито) за зміну імені та прізвища становить 5,10 грн. Повторна зміна імені – 51 грн.

Заяву про зміну імені розглядає відділ державної реєстрації актів цивільного стану впродовж трьох місяців із дня подання. Через поважну причину цей термін може бути продовжено, але не більш як на три місяці. Змінити прізвище, як й ім'я та по-батькові, можна з 16-ти років.

Читайте також: Як-як тебе звуть? Історії львів'ян з незвичними іменами

Нагадаємо, у 2020 році у Львові найчастіше хлопчиків називали Матвій, Марко, Дем’ян, Артем, Владислав, Давид, Максим, Данило, Захар та Олександр. Дівчаток називали Анна, Анастасія, Вікторія, Злата, Єва, Яна, Мілана, Вероніка, Діана, Софія. Детальніше про ориганільні імена – читайте за посиланням.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!