Коронавірус у львівського стоматолога та хаос чиновників. Головне за ніч і минулу добу

10666 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Чиновницький хаос. У місті підтвердили перший випадок коронавірусу. Про нього повідомив міський голова Андрій Садовий. Захворів на нього чоловік 1961 року народження. Натомість в обласній адміністрації заперечили що чоловік хворий. Тобто, чоловік повернувся з Німеччини, здав аналізи у приватній клініці, які підтвердили COVID-19, а потім самоізолювався і вилікувався.

Пізніше Садовий учточнив, що це лікар-стоматолог і назвав це «повчальним випадком», а чоловіка «свідомим».

«Це такий повчальний випадок, тому що він сам є лікар-стоматолог, приїхавши з Німеччини, він вирішив здати аналіз в одну з приватних клінік… Він був на домашньому карантині, ні з ким не спілкувався. Це показує високий рівень свідомості людини, навіть в лікарню він приїхав власною машиною, щоб ні з ким не контактувати», – розповів Садовий. 

Загалом станом на вечір вчорашнього дня у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні з підозрою на коронавірус лежать 37 осіб. На самоізоляції – семеро осіб.

Учора також у Львові госпіталізували для проведення діагностики ще сімох пасажирів потягів «Пшемисль-Київ», що евакуйовували українців із Польщі, але, швидше за все, офіційна статистика ще це не відображає.

Коронавірус в Україні. Станом на 23:00 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок COVID-19. Катастрофа на Буковині – там зафіксували ще 10 нових випадків, а також по одному випадку у Київській та Тернопільській областях.

За результатами дослідження вірусологічних лабораторій отримані такі результати: Чернівецька область – 25 заражень коронавірусом, Житомирська – 2, Київська – 3, Донецька –1, Івано-Франківська – 2, Дніпропетровська – 2, Харківська – 1, Львівська – 1, Тернопільська – 1 та Київ – 3. З усіх цих випадків 3 стали летальними.

Режим надзвичайної ситуації. Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що очевидно, нині буде запроваджено стан надзвичайної ситуації ще в кількох регіонах, оскільки «і Львів, і Харків долучились, на жаль, до сумної статистики».

Учора такий режим було запроваджено у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Раніше він був оголошений у трьох областях: у Київській, Чернівецькій та Житомирській.

Тож не виключено, що стан надзвичайної ситуації буде оголошений і у Львові і наголошуємо, що це не надзвичайний стан, як дехто плутає. Між ними багато суттєвих відмінностей. 

Що з гривнею? Вперше за останній тиждень Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні на 8 копійок, встановивши його на 23 березня на рівні 27,73 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро – 29,63 (на 20 березня – 30,09 гривні). Попит на валюту на міжбанківському валютному ринку поступово вгамовується - учора НБУ продав лише 50 млн доларів.

Який курс матиме гривня до кінця кризи детальніше читайте тут

На жаль, ситуація з коронавірусом з дня на день не стає кращою.  Головне  не панікувати та не втрачати людську гідність, допомагати одне одному. Бережіть себе! А ще поважайте працю людей – лікарів, поліцейських, надзвичайників, комунальників, яким у цей нелегкий час доводиться виконувати свої обов'язки. 

Tvoemisto.tv розпочинає серію життєвих історій про те, як карантин змінив життя львів’ян. Вашій увазі перша з них – про фармацевтку, яка в аптечній сфері уже 35 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!