Не користуйтесь мобільним та ПК. Сьогодні та завтра - магнітні бурі

1146 0

Два сильні спалахи, що днями сталися на Сонці, спричинили на Землі потужну магнітну бурю. Її початок припадає на сьогодні. Про це «Високому замку» повідомив керівник центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль Сергій Гайдаш.

За його словами, вже у вівторок, 6 вересня, було зафіксовано збільшення потоку протонів від Сонця, і воно триває. «Невдовзі до Землі дійде потік сонячної плазми. Від 9 до 11 вересня очікується підвищена геомагнітна активність, можливі сонячні бурі», - зазначив Сергій Гайдаш.

Магнітні бурі можуть спричинити спазм судин, головний біль, головокружіння, підняття тиску, болі в області серця, повідомила «Твоє місто»  лікар-невропатолог вищої категорії Оксана Гурська. За її словами, у такий період у людей загострюються хронічні захворювання.

Тому, під час магнітної активності лікар радить не вживати жирні продукти, тому що вони важко засвоюються організмом, не планувати далеких поїздок та не навантажувати себе фізичною працею.

 «Втім, не варто припиняти занять під час магнітних бурь людям, які регулярно займаються спортом або ж лікувальної фізкультурою", - продовжує лікар. "Їм краще частково зменшити навантаження».

Особливо уважним до свого самопочуття сьогодні та завтра потрібно бути старшим людям та тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання. Їм, за найменших змін краще консультуватись із лікарем або ж вживати раніше рекомендовані ліки.

Остання порада Оксани Гурської для читачів медіапорталу «Твоє місто» - за можливістю скоротити або обмежити час користування комп’ютером та мобільними телефонами. тобто, перенести роботу за комп`.тером до неділі, та телефонувати стаціонарним зв`язком.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!