Не львівські тези Шмигаля та коронавірус в Україні. Головне за ніч і минулу добу

3619 1
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ракурс

Фото: Ракурс

Відставка Рябошапки. Учора відбулась ще одна знакова подія (окрім відставки Гончарука)  – у відставку відправили генпрокурора Руслана Рябошапку. Зі 100% своєї людини, якою Рябошапка був ще у серпні  2019 року, коли його призначили на цю посаду, він перетворився на неугодного. Відставка дивним чином об’єднала як людей Коломойського, так і ОПЗЖ Медведчука, які постійно підігрівали ситуацію навколо Рябошапки. Щодо Зеленського, то жага помсти перемогла у ньому потребу побудувати Генпрокуратуру, яка б діяла у межах закону, а не на бажання когось зверху.

Очевидно, що після відставки Рябошапки на черзі висловлення недовіри директору НАБУ Артему Ситнику. 

Шмигаль і Крим. Уже пізно вечором новий прем’єр Денис Шмигаль озвучив кілька тез, які розкривають, куди він планує рухати країну і що буде з ключовими реформами. Спочатку про найбільш суперечливу заяву. Шмигаль в ефірі «Право на владу» заявив, що у Криму живуть такі ж українці, як і ми, тому туди потрібно подавати воду. Він додав, що окупант не може нести відповідальність за них. Однак пізніше у ФБ опублікував допис, в якому написав, що формат ток-шоу  не найкращий для того, щоб обговорювати такі питання і що вода в Крим таки не піде. Хоча, очевидно, що і його шеф – президент Зеленський, і сам Шмигаль продовжать пошук формули, як це зробити і щоб це не вдарило по рейтингах «Слуг народу».

Серед інших тез: медичну реформу не спинити, однак має бути здійснена її еволюція. Уряд буде активніше просуватися на шляху реформ і продовжить «зважену співпрацю з МВФ та іншими кредиторами». Чи продавати землю іноземцям буде визначено на референдумі. Ну і на завершення Шмигаль заявив, що піде у відставку, якщо не виправдає чи то надії людей, чи Зеленського.

Нові Санжари і коронавірус. Евакуйовані з Китаю українці, екіпаж літака та іноземці, які перебували у Нових Санжарах, вийшли з-під обсервації. Якихось пікетів місцевих (і не місцевих) мешканців під медичним центром не спостерігалося. Істерія минула.

В Україні планують закривати школи та університети, а також скасовувати масові заходи через поширення коронавірусу. У Львові ж поки що не закриватимуть навчальні заклади через поширення коронавірусу, але від масових заходів радять утриматись.

Загалом, в Україні з підозрою на коронавірус перевіряють десятьох людей. Всі вони у Чернівецькій області. Буде оголошено надзвичайну ситуацію логального рівня, а в Чернівцях заборонять масові заходи та тимчасово зупинять навчальний процес.

У всьому ж світі жертвами коронавірусу стали 3383 людини, 2931 з них - на території материкового Китаю. Кількість зареєстрованих випадків зараження на всіх континентах перевищила 98 тисяч.

І на завершення. Яким би не здавався світ непевним, цінуйте життя і знаходьте сили в родині, друзях. У простих та щирих людях. Гарного дня і бережіть себе!

8 Березня, 2020 16:07
так А хто захоче жити в такій ЗЕ-уркаїні де трикратно пенсії крадуть в пенсіонерів жиди-злочинці парашенко-ЗЕ-голобородько непроіндексуваннями??? Скоро не не тільки Крим неповернете в укравїну а й втратите всю державу повністю бо молодь вся массово покидає цю ЗЕ-бандитську недо-державу працювати за кордони небажаючи задармо за копійки працювати на крадучих бандитів ЗЕ-жидів!!! А пенсіонери скоро з мізерними обкраденними непроіндексованними пенсіями повимрають від нищети і дежави україни нестане а буде колонією іншої країни і до цього йде що скоро поваляють всі понаставлювані могильні памятники тіпа хєроям-найомникам за вкраденні пенсії з пенсіонерів! Сала жидо-бандитсько крадучій пенсії Уркаїні!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!