Для росії Україна − плацдарм для захоплення інших європейських країн, − Зеленський

2124 0
Територію України рф розглядає як «плацдарм для захоплення інших європейських країн».
Президент Володимир Зеленський на пресконференції для журналістів. Київське метро, 23 квітня 2022 року/Фото: Радіо 
 Свобода

Президент Володимир Зеленський на пресконференції для журналістів. Київське метро, 23 квітня 2022 року/Фото: Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російське керівництво може планувати вторгнення на територію сусідніх країн. Про це він повідомив на відкритті 26-го урядового круглого столу The Economist, передає Liga.net. 

За його словами, росія може спровокувати можливі війни чи кризи найближчими роками для багатьох держав.

«Чи ймовірно, що керівництво росії планує нове вторгнення на територію іншого сусіда? Ніхто не може цього виключати. Чи може росія створити нам усім у Європі ще якусь кризу? Так. Достатньо подивитися на російські ракети, що пролітають над енергоблоками атомних станцій в Україні. Подивитися і зрозуміти: навіть гарантованої радіаційної безпеки у нас із вами зараз немає», − пояснює Зеленський.

Читайте також: Була загроза оточення. Чому українські військові відійшли з Сіверодонецька і Лисичанська

Президент наголосив, що рф розглядає територію України як «плацдарм для захоплення інших європейських країн».

«Дати безпеку Україні – це забезпечити довгострокову безпеку всій Європі», – зазначає він.

Нагадаємо, військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» заявив, що сухопутний вхід Білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий, навіть із застосуванням ядерної зброї, однак білорусь вже перебуває у стані війни з Україною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!