«Не стало мого найкращого друга». Святослав Вакарчук про смерть батька

8404 0
Іван Вакарчук помер у Львові у віці 73-х років.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Науковець, ексміністр освіти, який втілив реформу ЗНО, ректор Львівського університету Іван Вакарчук пішов з життя на 74-му році життя.

Його син, музикант і політик Святослав Вакарчук, на своїй фейсбук-сторінці поділився думками про батька.

«Сьогодні не стало мого найближчого друга. Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще, ніж будь-хто на цій Землі. Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся. Людини, що створила міцну і люблячу сім’ю», – написав Святослав Вакарчук.

Іван Вакарчук. Фото з архіву Святослава Вакарчука

Також він згадав про батька, як про патріота, людину, яка своїм розумом і своїм серцем здобувала незалежність, а потім по цеглині розбудовувала рідну державу.

«Не стало видатного вченого. Людини, закоханої в науку, і вірної їй до останнього подиху. Не стало справжнього вчителя. Людини, що навчила і виховала тисячі інших Людей», – ідеться у дописі.

Іван Вакарчук – доктор фізико-математичних наук, Герой України, заслужений діяч науки і техніки України, двічі був ректором ЛНУ імені Івана Франка, на посаді міністра освіти України запровадив реформу із ЗНО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!