Не тільки на Донбасі. У Зеленського заговорили про вільну економічну зону на Заході України

1920 0
Такий проєкт уже розробляють народні депутати та експерти, кажуть в Офісі президента.
Фото: Президент України

Фото: Президент України

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що крім вільної економічної зони на Донбасі таку зону хочуть створити і на Заході України. Про це йдеться на сайті Офісу президента. 

За словами Андрія Єрмака, президент Володимир Зеленський ініціює створення вільної економічної зони на Донбасі, щоб створити умови для залучення у регіон зокрема іноземних інвестицій. 

Водночас, як зауважив очільник Офісу Глави держави, створення ВЕЗ планується не лише на Донбасі, а й на заході України. Проєкт такої зони перебуває на стадії розробки та обговорюватиметься на рівні експертів і народних депутатів.

«Сьогодні ці дві зони, ці дві економічні можливості, теж повинні спрацювати на об’єднання країни», – наголосив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що Україна готова дозволити провести місцеві вибори на Донбасі у березні 2021 року. Про це заявив глава делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук. Також, за його словами, Україна пропонуватиме створення вільної економічної зони у рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО. Ця вільна економічна зона повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року. Розрахунки показують, що цей час дозволить привести регіон Донбасу до нормального стану.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!