Не твоя війна. Океан Ельзи презентував нову пісню. Відео

7982 0
Гурт «Океан Ельзи» презентує нову музичну композицію «Не твоя віна» та кліп на неї. У відео ви не побачите жодного кадру з війни, натомість із глядачем розмовляють звуки та символи.
фото: www.youtube.com

фото: www.youtube.com

За словами Святослава Вакарчука, головна ідея пісні ховається у її назві та є непростою для зізнання навіть самому собі. Нам, українцям, протягом багатьох століть постійно нав’язують ззовні чиїсь думки, дії і навіть війни. Нині настав час, врешті, брати відповідальність та ініціативу на себе. 

Одним із головних елементів відео «Не твоя війна» є така собі монета випадкового вибору з темною та світлою сторонами. Цей образ виник зобразити суспільство, яке чекає, а не діє, яке відстороненно спостерігає, у який бік впаде монета, «пощастить-не пощастить» у черговий раз. А це – шлях занепаду, й аж ніяк не розвитку. 

Музична композиція була завершена ще в січні цього року. Після її появи вирішили відразу зняти відео й презентувати разом. Робота над кліпом тривала у Києві. До участі в зйомках запрошували шанувальників групи через соціальні мережі, за 2 дні було подано майже 700 заявок. В самих зйомках взяли участь близько 400 осіб.

Щодо роботи над піснею, то продюсером запису став Святослав Вакарчук. Це перша його робота в такій якості для рідної групи. У записі також взяли участь музиканти з Національного камерного ансамблю «Київські солісти» та хор Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України.

Автор композиції «Не твоя війна» Святослав Вакарчук не виключає, що пісня може увійти до наступного альбому, який група планує видати за рік.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!