Не вас, а від вас. У МОЗ пояснили, чи захищають хірургічні маски

4224 0
Вона лише зменшує відстань, на яку потенційно хворий може поширити збудника коронавірусу.
Фото: Українські новини

Фото: Українські новини

Хірургічна маска не захищає від можливого інфікування  хворобами, які передаються повітряним шляхом. Вона лише зменшує відстань, на яку потенційно хворий може поширити збудника коронавірусу.

Про це заявив сьогодні під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, коли вводиться карантин на території держави, то ми усі стаємо потенційно інфікованими.

«Тому, коли вас зараз просять одягати маску при входженні до громадського транспорту чи будівель, то йдеться лише про одне: Ми не захищаємо вас, а захищаємо від вас людей, які знаходяться у цьому приміщенні», - каже він.

Таким чином, каже Віктор Ляшко, одягаючи маску ми зменшуємо можливість інфікування людей, які працюють у цих державних структурах, які зобов’язані виходити сьогодні на роботу, щоб забезпечити життєдіяльність країни.

Читайте також: Як правильно самоізолюватися під час карантину. Інструкція від МОЗ України

Головний  санітарний лікар України наголосив, що одягаючи маску ми, при наявності в нас респіраторних захворювань, або, можливо, коронавірусної хвороби зменшуємо відстань, на яку можемо поширити збудника.

Щодо захисту, то згідно нових рекомендацій ВООЗ, респіратори медикам рекомендують використовувати лише при контакті з хворим на коронавірус , особливо, коли вони знаходяться в реанімаційному відділенні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!