Не захищають від коронавірусу. У МОЗ просять не скуповувати масово медичні маски

3241 0
Їх необхідно вдягати лише тим, хто вже захворів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Міністерстві охорони здоров’я закликають не скупляти медичні маски, оскільки вони не захищають від китайського коронавірусу. Про це сьогодні, 3 березня, під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Як правильно користуватися антисептиком

«Хвора людина з симптомами – це саме та людина, яка потребує одягання хірургічної маски для того, щоб зменшити відстань, на яку поширюється збудник інфекційної хвороби. Я закликаю всіх – не використовуйте засоби індивідуального захисту, оскільки їхня закупівля у великих кількостях, які будуть лежати по квартирах, призводитиме до того, що ми не матимемо на глобальному рівні хірургічних масок», – сказав санлікар.

Натомість для захисту від різних інфекцій, зокрема й коронавірусу, необхідно насамперед мити руки чи обробляти їх антисептиком, а також дотримуватись ізоляції, якщо ви захворіли, та не контактувати з хворими з симптомами ГРВІ або перебуваєте як мінімум за 1,5-2 метри від хворого.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася

Загалом у світі до 3 березня виявили понад 90 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 73-х країнах світу, з них понад три тисячі – летальні. Повністю одужали вже 48 тисяч людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!