Небезпека існує щодня. Чого слід чекати від росії 8-9 травня

2536 0
Громадян запевняють, що в країні триває війна й небезпека існує щодня, тому завжди варто бути обачними.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Упродовж вихідних 7-9 травня жодних масових подій на Львівщині не буде. Натомість голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький закликає мешканців бути обачними, як і щодня від початку повномасштабної війни.

Читайте також: Чим є для путіна і пропаганди 9 травня. Пояснення психолога

«Якщо хтось раптом забув, уже упродовж 72 днів ми не можемо бути впевнені, що будь-якої миті у будь-який населений пункт нашої країни не прилетить російська ракета. Тому протягом цих вихідних, як і щодня, будьте обачними. Не беріть у руки підозрілих предметів, повідомляйте про підозрілих людей та автівки у поліцію та СБУ», – каже він.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що не має жодної додаткової інформації про необхідність посилення безпеки у місті на 8-9 травня. Утім рекомендує містянам подбати про «продовольчу безпеку» та садити городину.

«Про 8-9 травня жодної додаткової інформації від спеціальних служб і від військової адміністрації я не отримував. Якщо будь-яка інформація нова буде, то повідомимо громадян. 8-9 травня львів’яни бульбу садять. Народ мусить дбати про продовольчу безпеку. Я б радив людям бути до цього максимально уважними. Наприклад, моя родина вже бульбу посадила. Катерина їздила на майські на Франківщину з малими, з бабцею, дідом, нормально засадили город. Городину свою маємо», – сказав у коментарі Тvoemisto.tv Андрій Садовий.

Президент України Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати сповіщення про повітряну небезпеку та попіклуватися про життя своє та своїх близьких.

«Прошу всіх наших громадян – не ігнорувати сигналів повітряної тривоги. Будь ласка, це ваше життя, життя ваших дітей. А також чітко дотримуватися розпоряджень щодо громадського порядку та комендантської години, які є в містах та громадах», – сказав глава держави у своєму зверненні.

Також Зеленський просить утриматися від відвідувань лісу у тій місцевості, яка була окупованою, оскільки зберігається велика загроза від мін і розтяжок, що залишили російські військові.

Читайте також: Що зміниться для України, якщо путін офіційно оголосить війну. Прогноз експерта

Низка експертів зазначають про загострення бойових дій у період 8-9 травня. Зокрема у розмові з Тvoemisto.tv координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова Олексій Мельник зазначив, що до 9 травня росія намагатиметься досягти результату і вдаватиметься до ще жорстокіших методів, будуть інтенсивніші бомбардування. 

«І стосується це радше цивільних об’єктів, аніж військових. Що ближче 9 травня, то більшою буде інтенсивність обстрілів, сильнішими будуть руйнування, збільшуватиметься кількість жертв серед цивільного населення. Маю на увазі гуманітарний вимір конфлікту», – зазначав він.

Повністю розмову з експертом можна прочитати за посиланням.

Соціальний психолог Олег Покальчук каже, що у росіян 9 травня  – це сакральний день, і до цього часу президент рф путін ставить завдання закінчити парадом перемоги цю війну. З його слів, дата знакова, але він б не радив прив'язувати її до особисто путіна. 

«9 мая є інтегральною частиною російської пропаганди в цілому. Путін має щось сказати суспільству, бо хто визначає свята – той визначає, як ставитися до часу в принципі, хто позначив ці знакові дні – той наповнює ідеологічним змістом час, у якому люди живуть», – пояснює він в інтерв’ю Tvoemisto.tv «У Бога закінчилося терпіння. Психолог про «затяжну» війну та те, як вона змінить українців».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати Київ 9 травня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!