«Якщо ви не спробували маленьку роботу, то не зможете отримати і велику». Поради Мей Маск для жінок

1935 0
Відома модель і дієтологиня Мей Маск, мати Ілона Маска, стала особливою гостею цьогорічної ІТ Арени.

Під час виступу на цьогорічній ІТ Арені, що відбувається у Львові 7-9 жовтня, Мей Маск поділилася своїми думками про те, як жінкам досягати успіху в кар’єрі та виявляти свій потенціал.

Мей вважає проблемою те, що жінки мовчать і намагаються самостійно боротися з власними проблемами, не ділячись ними. Коли вона писала про особистий досвід у своїй першій книзі, то намагалась балансувати між тим, щоб опис її пережитих труднощів не звучав надто сумно, але водночас щоб люди мали уявлення про її шлях.

Модель вважає, що технології дали жінкам можливість виявляти власну експертність у соціальних мережах, тому вони повинні використовувати це - і тоді люди приходитимуть до них. Для дієтологині це особливо цінно, зважаючи на часи, коли вона переїхала з рідної Південної Африки до Канади, де ніхто її не знав і вона докладала значних зусиль щоб презентувати себе як молоду спеціалістку. Тим не менш, люди бачили результат, і це спонукало їх приходити до неї. 

«Якщо ви не спробували ‘маленьку’ роботу, то не зможете отримати і велику. Я щаслива, що більше не займаюся [першою]» – зізнається Мей, усміхаючись.

Виховання трьох успішних дітей стало ще одним досягненням Мей. Вона працювала з дому, перетворивши одну зі спалень на офіс, проте все одно не могла присвячувати їм достатньо часу. Поряд з тим, дієтологиня згадує, як залучала Ілона, Кімбала і Тоску до своєї роботи, і це допомагало підтримувати сімейну атмосферу. Зважаючи на цей досвід, Мей констатує, що жінки докладають значно більше зусиль, щоб бути в кар’єрі нарівні з чоловіками, адже догляд за дітьми створює для них додаткове навантаження. 

Багато жінок, зокрема задіяних у технологічній сфері, часто доволі сором’язливі, щоб презентувати себе належно. Спікерка радить їм знайти тих, хто буде їх підтримувати на роботі, а також не затримуватись там, де не матимуть перспективи зростання. Крім того, заохочує не боятися публічно показувати власні компетенції. Наприклад, якщо вони натрапляють у соцмережах на пост про складне програмне забезпечення, яке вони розуміють - чому б не поширити його разом із власним коментарем?

«Якщо ви задіяні в технічній сфері, недостатньо просто бути добрими [спеціалістами] - ви повинні показати, що є такими», – вважає Мей Маск.

Насамкінець, Мей вважає, що жінки повинні бути щасливими як в особистому, так і в кар’єрному житті, а якщо так не є, то мусять мати план, щоб з цього вийти. Вони мусять знайти людей, які цінуватимуть їхню роботу, використовувати можливості і не скаржитись, а працювати і рухатись вперед. 

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові

Нагадаємо, що у Львові проходить масштабна техконференція IT Arena 2021, на якій впродовж трьох днів, 7-9 жовтня, виступлять 88 спікерів, ІТ-експертів та лідерів індустрії зі всього світу.

Цього року програма IT Arena традиційно поділяється на тематичні блоки: бізнес, продукт та технології, які представлені спікерами з таких провідних світових компаній, як AstraZeneca, Microsoft, Uklon, Headspace, LinkedIn, Remote, H&M.

Віталій Голіч


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!