Політична реклама

Недосипання може порушити гормональний рівень організму

1715 0
З’ясувалося, що при недостатній кількості сну у осіб чоловічої та жіночої статі змінювався рівень різних гормонів.

Як зазначає доктор Марі-П’єр Сенонж (Колумбійський медичний центр), зменшена тривалість сну абсолютно здорової людини з самою нормальною вагою впливає на всі метаболічні фактори частково, пише видання "cikave.org.ua"

Головним чином, можливий вплив на споживані обсяги їжі, завдяки гормональному впливу. Однак у жінок і чоловіків це відбувається абсолютно по-різному. «Ми надзвичайно здивувалися, коли встановили в ході роботи, що недостача сну не має істотного впливу безпосередньо на рівень цукру, лептину і глюкози. Також виявлені були статеві відмінності в греліні – тобто в гормоні, який сильно стимулює голод, а також в гормоні насичення – GLP-1 “, – говорить Сенонж.

Вченими був виміряний рівень гормонів в крові всіх людей після того, як вони проспали по чотири або по дев’ять годин. У чоловіків в першому випадку підскакував грелін, у жінок же падав GLP-1. При всьому цьому, дані реакції стали унікальні для обох груп. Про такі відмінності дослідникам раніше не було відомо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!