Негода у Львові травмує людей і трощить авта: деталі

3482 0
Сьогодні, 1 грудня, у Львові спостерігають різкий вітер, унаслідок якого руйнуються дерева.
фото: firtka.if.ua, Варта 1

фото: firtka.if.ua, Варта 1

Зокрема об 11:36 годині у Львові на вул. Архипенка (Галицький район) на будинок впало дерево і пошкодило вікно у квартирі. Внаслідок події отримала травми дворічна дитина.  Потерпілу з діагнозом різана рана тім’яної ділянки зліва госпіталізовано до Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні. Причини події – з’ясовуються.

Як поінформували у ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Стрийській біля Монументу слави внаслідок поривів вітру впало дерево. Воно пошкодило контактну тролейбусну мережу в напрямку до центру міста та розтрощило авто.

У зав’язку з цим, з 11:28 години є затримка у русі тролейбусів №25. «З Сихівського напрямку  тролейбуси курсують тільки до вул. Шота Руставелі», – зазначили у службі руху ЛКП «Львівелектротранс».

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що в найближчу годину, із збереженням до кінця доби 1 грудня, пориви північно-західного вітру сягатимуть 25 м/с. Синоптики попереджають, що на добу 2 грудня вночі та вранці будуть пориви північно-західного вітру 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця.

«Вітряна погода в міській місцевості небезпечна не лише ймовірним переохолодженням, але і можливими небезпечними явищами. Тому закликаємо наших мешканців одягатись тепло, зважаючи на холодний вітер, щоби не застудитись. По-друге, просимо зачиняти вікна та двері зі склом. Закликаємо бути уважними, проходячи через парки, щоб під дією сильного пориву вітру не обламалась гілка і не нанесла травм. Нагадуємо, що обірвані дроти дуже небезпечні. В разі виявлення таких дротів, не доторкайтесь до них і відразу повідомте на «гарячу лінію міста» за номером 15-80, або 297-59-11. Сюди ж просимо повідомляти про будь-які надзвичайні чи небезпечні ситуації», – звертається начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Львівська міська рада звертається до мешканців з проханням оминати місця поблизу ліній електропередач та великого скупчення дерев, що можуть становити особливу небезпеку при сильному вітрі.

Нагадаємо, учора у Львові одразу у двох місцях обвалилися дерева. В одному з випадків двох осіб довелося госпіталізувати в травмпункт з переломами та саднами, ще в одному дерево впало на автомобіль. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!