Негода зруйнувала понад 100 і пошкодила понад 300 кілометрів доріг у Карпатах

2624 0
Найбільше постраждала Івано-Франківська область.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Рятувальники розповіли про ситуацію із паводками у Західній Україні станом на ранок 24 червня.

Зокрема у Івано-Франківській області підтоплені 165 населених пунктів у 15-ти районах, постраждали 4,6 тисяч житлових будинків.

Галич, Івано-Франківська область

Негода зруйнувала понад 110 кілометрів доріг та 90 мостів в Івано-Франківській області. Ще 130 мостів та 328 кілометрів доріг – пошкоджені. У Верховинському районі немає транспортного сполучення із 21 селом, тож рятувальники доставляли мешканцям продукти гелікоптером. Рятувальники організували об'їзні шляхи, обмеживши проїзд на аварійних ділянках.

На Івано-Франківщину сьогодні зранку вилетіли прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Фото: ДСНС

Читайте також: Повені та розмиті дороги. У Карпатах вирує негода

У Закарпатській області, за словами рятувальників, наслідки негоди і підтоплення у Рахівському районі вже ліквідували.

У Львівській області станом на ранок 24 червня залишаються частково підтопленими 8 населених пунктів у трьох районах. – Стрийському, Жидачівському та Старосамбірському. Рятувальники перевезли 124 людини і врятували трьох.

Читайте також: Уряд розробить план ліквідації наслідків негоди у Західній Україні

Водночас у ДСНС попереджають, що сьогодні, 24 червня, очікують ще більшого підняття води на річках – від 0,5 і подекуди до 2 метрів над учорашнім рівнем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!