Нехай розпочнеться Великоднє перемир’я, яке приведе до миру, – Папа Франциск

9221 0
Папа Франциск очолив Євхаристійне богослужіння на площі Святого Петра з нагоди Вербної неділі.
Фото: vaticannews.va

Фото: vaticannews.va

Немає нічого неможливого в Бога, каже Папа Франциск, звертаючись із закликом розпочати Великоднє перемир’я, не для перегрупування та нових атак, а для встановлення миру шляхом справжніх переговорів. Про це повідомляє Vatican news.

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра з нагоди Вербної неділі, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Папа Франциск привітав усіх учасників богослужіння й тих, які єдналися за допомогою засобів комунікації. 

«Незабаром звертатимемося до Богородиці молитвою «Ангел Господній». Саме Ангел Господній сказав Марії під час Благовіщення: «Немає нічого неможливого в Бога». Також зробити так, аби припинилася війна, якій не видно кінця. Війна, яка кожного дня ставить перед нашими очима нелюдські масові вбивства та нещадні акти жорстокості, скоєні проти беззахисного цивільного населення. Молімося про це», – закликав Папа.

Читайте також: Російська армія залишилась такою, як була. Історик про Львів, біженців та крах світового порядку

Він також скерував думку до Перу, де триває соціальне напруження, заохотивши до мирного вирішення ситуації, з пошаною до прав усіх людей і до інституцій. Врешті, як і кожної неділі, звернувся із закликом, присвяченим Україні.

«Ці дні випереджують Пасху. Ми готуємося святкувати перемогу Господа Ісуса Христа над гріхом і над смертю. Над гріхом і над смертю, а не над кимось чи проти когось. Але сьогодні триває війна. Чому хочеться перемогти саме так, у спосіб світу? Таким чином лише програється. Чому б не дозволити Йому перемогти? Христос ніс хрест, щоби звільнити нас від панування зла. Він помер, щоби царювали життя, любов, мир.

Відкладіть зброю! Нехай розпочнеться великоднє перемир’я; але не для того, щоби перезарядити зброю та знову воювати, ні! Перемир’я для того, аби дійти до миру через справжні переговори, готові навіть дечим поступитися задля добра людей. У дійсності, що це буде за перемога, яка підійме прапор на нагромадженні руїн? Немає нічого неможливого у Бога. Йому ввіряємося через заступництво Діви Марії», – сказав Святіший Отець.

Нагадаємо, що в березні 2022 року Папа Римський Франциск здійснив акт посвяти України, Росії та всього світу Непорочному Серцю Марії. Папа також неодноразово молився за Україну і припинення війни, організовував всесвітні молитовні дні, здійснив візит до посольства РФ при Ватикані задля миру. Це вагомі речі, які заслуговують похвали і вдячності. Однак після того, як увесь вільний світ (і навіть ООН) назвав цю війну невиправданою, неспровокованою агресією і бойнею, росію – агресором, а путіна – воєнним злочинцем, поведінка ватиканської дипломатії дивує своєю невизначеністю і боязню назвати речі своїми іменами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!