«Немає 100 тисяч». Данілов спростував інформацію про втрати ЗСУ

1092 0
Точну цифру, як зазначив секретар РНБО, знають тільки українські військові та президент.
Фото: Олексій Данілов

Фото: Олексій Данілов

Нещодавно Західні ЗМІ оприлюднили інформацію, що понад 100 тисяч українських військовослужбовців загинули або ж були поранені за рік великої війни. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що інформація про таку кількість втрат не відповідає дійсності. Про це він сказав в інтерв’ю «Інтерфакс – Україна».

«У нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Точну цифру знають наші військові, знає президент. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч – це абсолютно не відповідає дійсності», – зазначив Данілов. 

Читайте також: Львівщина втратила у війні ще двох Героїв

За словами секретаря РНБО, співвідношення втрат України з втратами росії становлять 1 до 7, 1 до 8, а іноді – 1 до 10. 

«У нас костяк армії був підготовлений після війни 14-го року, ми знали як воювати, а в росії такого не було. По багатьох напрямках у них були втрати просто шалені», – сказав він. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!