«Немасло» та «несир». Шістьох виробників молочної продукції оштрафували на 111 млн грн

14576 0
Окрім магазинів та ринків могли потрапляти у школи, дитсадки, інтернати, лікарні.
Фото: Agropolit.com

Фото: Agropolit.com

Антимонопольний комітет України оштрафував шістьох виробників молочної продукції на 111,5 мільйонів гривень, які виготовляли суміші з невідомими складниками та називали таку продукцію «маслом». Окремі ж бізнесмени вдавалися до заміни молочних жирів рослинними й у іншій продукції. Зокрема, Комітет виявив невідповідність жирів у складі твердих сирів.

Такі продукти окрім магазинів та ринків могли потрапляти у школи, дитсадки, інтернати, лікарні, пансіонати, ВНЗ, наголошують в АМКУ.

«Вершкове масло та твердий сир є традиційними молочними продуктами, до складу яких не можуть входити жири та білки немолочного походження. При наявності будь-яких інших жирів, крім молочних, така продукція вже не може називатися ані «сиром», ані «маслом», – говорять у комітеті.

Йдеться про таких виробників:

  • ДП «Старокостянтинівський молочний завод» (Хмельницька обл.) – 84 892 000 грн.
  • ТОВ «Деражнянський молочний завод» (Хмельницька обл.) – 9 459 200 грн.
  • ТОВ «Вівальді Д» (Дніпропетровська обл.) – 6 900 000 грн.
  • ТОВ «Інтер-мол» (Дніпропетровська обл.) – 4 022 000 грн.
  • ТОВ «ОМПК «Славія» (Сумська обл.) – 3 500 000 грн.
  • ТОВ «Іва-арт» (Івано-Франківська обл.) – 2 800 000 грн.

В АМКУ кажуть, що деякі виробники вдаються до виготовлення неякісної продукції не вперше.

Нагадаємо, у листопаді АМКУ оштрафував недобросовісних виробників ТОВ «Богодухівський молзавод» (Харківська обл.), ТОВ «Малороганський молочний завод» (Харківська обл.), ТОВ «Гайсинський молокозавод» (Вінницька обл.), ПП «Сімол» (Київська обл.), ТОВ «Інтер-Мол» на суму близько 30 млн грн.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!