(Не)пересічні львів’яни. Роксолана Йолич про янголів і натхнення з Лапландії

3246 0
Львівська мисткиня Роксолана Йолич про подорож до Фінляндії та натхнення від зимових пейзажів.

Фантазійне сучасне мистецтво цікаве тим, що будь-хто може знайти у ньому щось для самовираження, як ось я – янголів. Для мене янгол – це символ позитиву, щирості, любові. Хочу, щоб у моїх картинах люди бачили ту гармонію і позитив, які я в них закладаю.

Цьогоріч на Новий рік я подорожувала у казкову країну Фінляндію, а саме – у Лапландію (найбільша провінція Фінляндії, – ред.), яка зачаровує своїми зимовими краєвидами, білосніжною монохромністю, дивує та надихає.

Для мене це країна дива! Неймовірна полярна природа, ліси та звірі! Тут розташована офіційна резиденція Санта-Клауса. Словами неможливо описати синю пітьму полярної ночі. Це все додає неповторної дивовижності Лапландії! Це незабутні пригоди новорічної казки.

Захоплює подих від країни північного оленя та країни тисячі озер. Ця подорож надихнула мене створити картини чарівної Лапландії та поділитись з вами її неповторністю. Бажаю усім у Новому році подорожувати і надихатись, адже пам'ять про подорожі та незабутні миті, пригоди та враження приносять позитивні емоції, які залишаються у наших серцях на все життя.

Читайте також: (Не)пересічні львів’яни. Та, що малює медіакомікси

Життя – це біле полотно. Треба наповнювати його яскравими барвами, сміливими мазками. Кожен із нас і є саме тією людиною, яка створює картину власного життя. Потрібно навчитись чути тишу всередині себе. Чітко йти у напрямку до своєї мрії, цілі, самореалізації, аби стати собою. Не витрачати добро свого серця, бути завжди справжнім та відкритим до світу. 

Інколи ми боїмось відкрити своє серце та скупимося на добрі наміри, вчинки, слова. Боїмось бути не почутими, а тому не ризикуємо. Своїми картинами мені хочеться донести, що світ, у якому ми живемо, де сила-силенна ідей та ресурсів, де можна віднайти гармонію, є всередині кожного з нас. 

Читайте також: (Не)пересічні львів’яни. Інструкторка з йоги та альфаграфіки

Мистецтво – це стан душі. Я відчуваю радість від життя, бо навколо нас життя вирує і хочеться робити яскраві твори живопису, які б передавали добро і любов. Натхнення для митця – це генерувати нові креативні ідеї. Це подорожі, емоції, люди, які оточують!. Звідси й черпаю те, що згодом створюю на полотні. Планую створити виставку до Дня закоханих. Запрошую поринути у чарівний світ живопису моїх картин, де кожен зможе віднайти щось своє.  

Від сьогодні, 9-го лютого, роботи Роксолани Йолич можна побачити у FESTrepublic під час тренінгу рестораторки і телеведучої Маргарити Січкар, який стартує о 16:00. Детальніше за посиланням.

Марія Очеретяна,

фото з архіву Роксолани Йолич

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!