Новий комплекс з двором без машин і офісами з'явиться біля автовокзалу. Поруч має бути дитсадок

1866 0
Комплекс зведуть в єдиному архітектурному образі, двір буде без машин, але з майданчиком та озелененням.
Візуалізація з виконкому ЛМР

Візуалізація з виконкому ЛМР

Виконавичй комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлового комплексу з офісно-торговельним центром та підземним паркінгом на вулиці Стрийській, 109Б, 113.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев каже, що йдеться про комплекс. Перше рішення стосується громадської офісної частини. У комплексі передбачено також 189 житлових квартир. Його зведуть в єдиному архітектурному образі, двір буде без машин, але з майданчиком та озелененням. 

Читайте також: Забудовник, що зводить десятий будинок біля автовокзалу, відновить парк Архангела Михаїла 

Містобудівні умови та обмеження отримали компанії ТзОВ «Софіт ЛВ» та ТзОВ «Винява». За даними YouControl, керівником львівської фірми ТзОВ «Софіт ЛВ» є Наталія Купчак. Компанія займається організацією будівництва будівель, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів тощо. Керівником ТзОВ «Винява» є Борис Стадник, який також є серед бенефіціарів ТзОВ «Метгал» – компанії, що зводить десятий будинок поруч з Стрийським автовокзалом.  

«Хочу наголосити, що на генплані показано великий відкритий паркінг, але це рішення, яке проєктанти відобразили відповідно до раніше затвердженого детального плану території. З точки зору сьогоднішніх потреб виникають сумніви – цей простір потрібно виділити саме під такий паркінг чи під велоінфраструктуру і озеленення. Якщо це таки будуть місця для паркування, то вони будуть виконувати роль перехоплюючого паркінгу. Натомість для всього комплексу тут передбачено підземний паркінг на 150 місць, який слугуватиме і укриттям», – каже він. 

Читайте також: «Будь-хто може збудувати у Львові будинок на 300 квартир, але що з мобільністю?»

Як зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко, однією з найбільших проблем цього мікрорайону є забезпечення дитячими садочками, проте як наголосив Антон Коломєйцев, підприємці, які будують житловий комплекс у цьому районі, у межах своїх зобов’язань профінансували розробку проєктної документації на парк Архангела Михаїла та розробку ПКД по дитячому садку. 

«Цей садок і парк будуть інтегровані в єдиний комплекс. Заявники беруться також за те, щоб у межах зобов’язань, які передбачили ухвалою, долучитися до фінансування й самого будівництва цього закладу», – сказав Коломєйцев. 

Нагадаємо, що витрати, пов’язані з розробкою проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг і капітального ремонту парку Архангела Михаїла має забезпечити забудовник ТзОВ «Метгал». Він звів уже десять ЖК поруч з автовокзалом. У процесі будівництва цієї компанії ще один будинок, який зводять поряд з парком. Як пояснював у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, інвестор, компанії, яка зводить житло поблизу, планує витратити на реконструкцію парку приблизно 3 мільйони гривень. 

Більше про те, як виглядатиме парк, читайте тут. Про проєктування стрийського автовокзалу та те, як за ним виник ще один район міста, можна дізнатися за посиланням

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!