На правах реклами

Неправильне паркування: як це вирішити у Львові?

3813 0
Кількість «зірок», які «засвітились» у різноманітних пабліках в інтернеті через неправильне паркуванню у Львові, зашкалює. У коментарі Tvoemisto.tv керівник депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук розповів що може допомогти у вирішенні питання правильного паркування у місті.
фото: portal.lviv.ua, dailylviv.com,  telegraf.com.ua, nkontrol.org.ua

фото: portal.lviv.ua, dailylviv.com, telegraf.com.ua, nkontrol.org.ua

У Європі вже давно навчилися боротися з неправильним паркуванням. До прикладу, у столиці Фінляндії – Хельсінкі – центр міста розділено на три зони: чим ближче до центру, тим вищі ціни за паркування та штрафи. В інших районах стоянка умовно безкоштовна, але обмежена за часом: зазвичай стояти можна лише дві години. Вартість – від 1 до 4 євро на годину.

 У Парижі все місто поділене на зони, безкоштовного паркування немає. Ціна варіюється від 3 євро в центрі до 1 євро ближче до околиць. Оплатити паркування можна тільки спеціальною картою ParisCarte, яку можна купити в тютюнових кіосках. Стоянки безкоштовні по неділях і з 19:00 до 09:00 год.

Читайте також: Як вирішити проблеми з транспортом для львів’ян? Нові проекти

У Берліні стоянка у центрі міста платна. Ціна варіюється в межах 5 євро за годину: чим далі від центру, тим дешевше.

У Львові щодня виникають аварійні та неприємні ситуації через порушення правил дорожнього руху та паркування. За словами керівника депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Валерія Веремчука, багато разів питання платних парковок обговорювалося у міській раді, виділялися ділянки під будівництво багаторівневих парковок але, на жаль, все залишилося на рівні розмов.

«При хорошій роботі з інвесторами можна домовитись про те, щоб вони вкладали гроші в паркінг, потрібно їх у цьому переконувати. Зараз потрібно розірвати угоду з попередніми інвесторами, які не виконали своїх зобов’язань, і виставити на повторний конкурс. Наша команда «Народного контролю» ініціюватиме такі речі. Ну і, звісно, мають бути санкції для водіїв, які паркуються з порушенням правил чи на тротуарах», – розповів Валерій Веремчук.

Нагадаємо, за результатами серпневого голосування на Tvoemisto.tv «Чим може пишатися Львів із часів Незалежності?», львів’яни віддали друге місце проблемі паркування в місті, яку тривалий час вирішують у Львові.

За матеріалами lypneva.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!